Το απόγευμα η μάχη Μητσοτάκη-Τσίπρα στην Ολομέλεια για την ψήφιση του προϋπολογισμού

Με την ονομαστική ψηφοφορία, ολοκληρώνεται το βράδυ του Σαββάτου, 18 Δεκεμβρίου, η κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία της ψήφισης του Προϋπολογισμού του Κράτους για το 2022, η οποία επέχει και ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης.

Η πενθήμερη συζήτηση θα κλείσει με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και των πολιτικών αρχηγών της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει, η συνεδρίαση θα ξεκινήσει με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων και από το μεσημέρι και μετά, θα ξεκινήσουν οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών με την αντίστροφη σειρά της κοινοβουλευτικής του δύναμης, ενώ θα μιλήσει και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Σημειώνεται ότι μέχρι (χθες) το βράδυ, είχαν τοποθετήθηκαν περί τους 200 βουλευτές, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων, αλλά και 36 υπουργοί και υφυπουργοί, με προεξάρχοντες τον υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θ. Σκυλακάκη και τον υφυπουργό Οικονομικών Απ. Βεσυρόπουλο.

Τι θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης και ποια είναι η ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ

Από το βήμα της ολομέλειας της Βουλής κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει πακέτο στήριξης για την ενέργεια.

Στα μέτρα που θα ανακοινωθούν περιλαμβάνονται εκπτώσεις στο φυσικό αέριο που θα αφορά και τους πρώτους μήνες του νέου έτους, ενώ για το ηλεκτρικό ρεύμα αναμένεται διεύρυνση της επιδότησης των λογαριασμών.

Παράλληλα, ειδική μέριμνα θα ληφθεί και για τους αγρότες, όπως ανακοίνωσε χθες από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός. Σημειώνεται ότι έχει ήδη εξαγγελθεί η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το πετρέλαιο κίνησης και στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να διευρυνθούν οι δικαιούχοι κι ενδεχομένως να ληφθούν και νέα μέτρα ελάφρυνσης.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να εστιάσει στην μελέτη Τσιόδρα- Λύτρα που έχει προκαλέσει αλαλούμ στο Μαξίμου αλλά και στην πορεία της πανδημίας. Η πανδημία και οι αυξήσεις στα νοικοκυριά θα είναι επίσης στην ατζέντα του Αλέξη Τσίπρα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ