Το αποτέλεσμα στη Γαλλία άνοιξε την όρεξη του Τσίπρα για επιστροφή – Τα δομημένα συμφέροντα επιταχύνουν την αποκαθήλωση Κασσελάκη και Ανδρουλάκη

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Η νίκη της Αριστεράς στη Γαλλία άνοιξε την όρεξη στον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, αλλά και σε εκείνα τα τμήματα της διαπλοκής με τα οποία έχει συνθηκολογήσει στο παρασκήνιο και τα οποία προετοιμάζουν μεθοδικά την επιστροφή του στην κεντρική πολιτική σκηνή, καθώς οι γαλλικές εκλογές μπορούν πλέον να αποτελέσουν το παράδειγμα ώστε να επισημαίνεται διαρκώς η ανάγκη δημιουργίας ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Διαβάστε οπωσδήποτε: Η πρώτη παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα μετά τις γαλλικές εκλογές.

Για να επιστρέψει στην κεντρική πολιτική σκηνή ο Αλέξης Τσίπρας και να αναλάβει την ηγεσία του κόμματος – ” ελεγχόμενου προοδευτικού αντισταθμίσματος στον Μητσοτάκη” θα πρέπει – σύμφωνα με τα σενάρια που απεργάζονται τμήματα της διαπλοκής – να αποκαθηλωθούν οι ηγεσίες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Νίκος Ανδρουλάκης. Για αυτόν τον λόγο, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν προς το εξής: Η διαπλοκή θα αποπειραθεί να επιταχύνει τις πολιτικές εξελίξεις στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς με τρόπο που να ευνοήσει την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα και την ανάληψη, από τον ίδιο, της ηγεσίας του πολιτικού φορέα η ιδρυτική διακήρυξη του οποίου συντάσσεται στα γραφεία επιχειρηματιών και τραπεζιτών. Θα επιταχύνει δηλαδή την αποκαθήλωση του Στέφανου Κασσελάκη και του Νίκου Ανδρουλάκη.

Να, ορίστε, για να μην έχετε αμφιβολίες για το πως σκέφτεται το σύστημα Τσίπρα παραθέτω μερικές από τις αναρτήσεις του γνωστού λογαριασμού που στηρίζει τον πρώην πρωθυπουργό στο twitter, Marka2:

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «βόμβα» που έχει στο συρτάρι του ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Αλέξη Τσίπρα

Η Πυθία αναρωτιέται Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Ο...

Τα τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αν «πέσει» ο Στέφανος Κασσελάκης «χάνονται»

Η Πυθία αποκαλύπτειΑς μην γελιόμαστε. Τα φαινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ...

To μαρτυριάρικο παρεάκι της COSMOTE στην Κίμωλο και τα χαμένα εσώρουχα της «κακιάς» μάγισσας με τα κοτσιδάκια

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου.Το καλοκαίρι έχει μπει...