Τι ώρα θα έχουμε την πρώτη εκτίμηση του αποτελέσματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Μέσω 22.722 συσκευών που αποτελούν μέρη του Συστήματος Ασφαλούς Μετάδοσης Αποτελεσμάτων (SRT) θα γίνει η τροφοδότηση των εκλογικών αποτελεσμάτων από όλη την Ελλάδα προς το υπουργείο Εσωτερικών.

«Αυτές οι εκλογές έχουν την ιδιαιτερότητα ότι έχουμε δύο Κυριακές. Επίσης, έχουμε δύο κάλπες μέσα σε κάθε τμήμα, για τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές» σχολίασε σε ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα ο Ηλίας Γιαννίτσιος, διευθυντής έργου της Singular Logic, στο υπουργείο Εσωτερικών.

Τα αποτελέσματα θα συλλεχθούν τόσο σε επίπεδο συνδυασμών, όσο και σε επίπεδο υποψηφίων ενώ ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό του κάθε εκλογικού τμήματος έχει οριστεί από το υπουργείο Εσωτερικών ότι οι κάλπες θα ανοίξουν με συγκεκριμένη σειρά προκειμένου να υπάρχει διαρκής ροή αποτελεσμάτων. Συγκεκριμένα, στα τμήματα με μονά νούμερα θα ανοίξουν πρώτα οι κάλπες για τις Δημοτικές εκλογές και στα ζυγά οι κάλπες για τις Περιφερειακές εκλογές.

«Καθώς τα ψηφοδέλτια είναι αρκετά μεγάλα, δεν μπορεί να γίνει ακριβής πρόβλεψη, αλλά στόχος είναι γύρω στις 10.30 το βράδυ να μπορεί να δοθεί η πρώτη εκτίμηση αποτελέσματος για τις περιφέρειες και τουλάχιστον τους 6 μεγαλύτερους δήμους της χώρας», δηλαδή για Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά, Ηράκλειο, Πάτρα και Λάρισα, εξήγησε ο κ. Γιαννίτσιος.

Το βράδυ των εκλογών, στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών θα δημοσιεύονται τα αποτελέσματα, όπως θα εξελίσσονται.

Πώς θα γίνει η μετάδοση

Για κάθε εκλογικό τμήμα διατίθεται ένα κουτί μέσα στο οποίο υπάρχει ένα tablet, από το οποίο έχει διαγραφεί οτιδήποτε άλλο εκτός από την εφαρμογή για τη μετάδοση του εκλογικού αποτελέσματος, μαζί με όλες τις οδηγίες και τους κωδικούς που χρειάζονται οι δικαστικοί αντιπρόσωποι που έχουν οριστεί από το κράτος. Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι πρέπει να ενεργοποιήσουν το SRT μόλις το παραλάβουν. Σε περίπτωση βλάβης ή αδυναμίας μετάδοσης μέσω του SRT θα ακολουθηθεί η συνήθης μέθοδος του τηλεγραφήματος, όπως γινόταν στο παρελθόν.

Από το σύστημα μετάδοσης των αποτελεσμάτων του υπουργείο Εσωτερικών έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν ζωντανά τα αποτελέσματα που συλλέγονται, εκτός από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, τα κόμματα, καθώς και οι δημοσιογράφοι.

Κατά τη διάρκεια της Κυριακής, θα υπάρξουν ανακοινώσεις γύρω στις 11.00, τις 14.00 και τις 17.00 σχετικά με τη συμμετοχή έως εκείνη την ώρα.

«Είμαστε έτοιμοι λοιπόν για τις εκλογές, και εμείς και το υπουργείο. Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα αρχίσουν να παραλαμβάνουν από αύριο τα SRT, να τα ενεργοποιούν, και εμείς να έχουμε την εικόνα. Ελπίζουμε σε μια ομαλή διαδικασία» υπογράμμισε ο γενικός διευθυντής της Singular Logic, Δημήτρης Μπακάκος, προσθέτοντας ότι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι έχουν μπροστά τους «πάρα πολλή δουλειά, καθώς υπάρχουν δήμοι οι οποίοι έχουν 500 υποψήφιους. Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά και να έχουμε γρήγορα αποτελέσματα».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1