Τι λένε οι Ουκρανοί για τις συνομιλίες με τους Αμερικανούς στο Ριάντ

Οι συνομιλίες ουκρανών και αμερικανών αξιωματούχων στο Ριάντ, ενόψει της ενδεχόμενης σύναψης συμφωνίας μερικής παύσης των πληγμάτων -που αφορά τις ενεργειακές υποδομές- στον πόλεμο της Ρωσίας και της Ουκρανίας, ήταν «παραγωγικές», έκρινε χθες Κυριακή ο ουκρανός υπουργός Ρουστέμ Ουμέροφ.

«Ολοκληρώσαμε τη συνάντηση μας με την αμερικανική ομάδα. Η συζήτηση ήταν παραγωγική και στοχευμένη. Θίξαμε σημεία-κλειδιά, ειδικά την ενέργεια», ανέφερε ο κ. Ουμέροφ, την παραμονή των ρωσοαμερικανικών συνομιλιών, προσθέτοντας πως το Κίεβο επιδιώκει την επίτευξη του στόχου του να υπάρξει «δίκαιη και διαρκής ειρήνη».

Οι σημερινές συνομιλίες ανάμεσα σε αμερικανούς και ρώσους αξιωματούχους χαρακτηρίζονται εκ προοιμίου «δύσκολες» από το Κρεμλίνο.

Από την πλευρά του ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι αξίωσε μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης χθες βράδυ να «πιεστεί» ο ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν να δώσει «αληθινή» διαταγή να «σταματήσουν οι βομβαρδισμοί», συμπληρώνοντας πως «αυτός που προκάλεσε αυτόν τον πόλεμο πρέπει να τον τελειώσει» και πως η Ρωσία «είναι η μοναδική που παρατείνει τον πόλεμο».

Ο ειδικός απεσταλμένος του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο Στιβ Γουίτκοφ, θέλησε να φανεί αισιόδοξος ενόψει των σημερινών συνομιλιών, τονίζοντας πως αναμένει «αληθινή πρόοδο».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικές δημοσκοπήσεις – Εφιάλτης για τον Μητσοτάκη: Η Ελληνική Λύση πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας

Ανατροπή στις μυστικές δημοσκοπήσεις: Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αναδεικνύεται πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού

Προβληματισμός και μεγάλη αγωνία των ολιγαρχών για τον Τσίπρα – Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Μαρινάκη

Σκεπτικισμός στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εμφάνισή του στο συνέδριο του Economist θεωρήθηκε «άχρωμη» και χωρίς απήχηση

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων