Τι λέει το Ιράν για τη στάση της Ελλάδας στην κρίση με το Ισραήλ (vid)

Ο πρέσβης του Ιράν στην Ελλάδα, Μαλέκ Χοσσεϊν Γκιβζάντ, στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά την επίθεση στο Ισραήλ, μιλά αποκλειστικά στο ΟΡΕΝ. Διαμηνύει πως αν το Ισραήλ επιτεθεί, η Τεχεράνη θα απαντήσει άμεσα και έντονα. Χαρακτηρίζει το Ισραήλ μια αδύναμη ύπαρξη που οφείλει την επιβίωσή του στις ΗΠΑ.

«Εάν το Ισραήλ επιτεθεί θα απαντήσουμε άμεσα και έντονα»

Ο Γκιβζάντ, σημειώνει πως η Τεχεράνη είχε ειδοποιήσει εγκαίρως για την επίθεση: «Με μήνυμά μας, 72 ώρες πριν από την επιχείρηση, στους φίλους μας στις χώρες της περιοχής ενημερώσαμε πως η απάντησή μας στο πλαίσιο της νόμιμης άμυνας είναι οριστική και δεδομένη».

«Θεωρούμε την άμυνα των γειτόνων μας, ως την άμυνα της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν», συνέχισε ο πρέσβης της χώρας στην Ελλάδα και πρόσθεσε: «Ο στόχος μας ήταν η τιμωρία του σιωνιστικού καθεστώτος. Δεν επιδιώκαμε και δεν επιδιώκουμε την κλιμάκωση και την αποσταθεροποίηση. Και μετά το τέλος της επιχείρησης της νόμιμης άμυνας, θεωρούμε το θέμα λήξαν».

Παράλληλα σημειώνει πως «αν το Ισραήλ προβεί σε επιθετική ενέργεια, το Ιράν θα απαντήσει άμεσα και έντονα. Και αυτό το μήνυμα το μεταφέραμε σε όλους».

Απαντώντας σε ερώτηση για τη στάση της Ελλάδας και τις προσδοκίες του Ιράν από τη χώρα μας, ο πρέσβης σημείωσε: «Αναμένουμε από την κυβέρνηση να παίξει εποικοδομητικό ρόλο στη Μέση Ανατολή. Να αξιοποιήσει τις δυνατότητές της για σταθερότητα και μείωση των εντάσεων. Η σταθερότητα στην περιοχή (σ.σ. της Μέσης Ανατολής) είναι υπέρ της Ελλάδας μιας και η χώρα σας γειτονεύει με αυτή την περιοχή. Από την άλλη η αναταραχή και η ανασφάλεια μπορεί να έχει αρνητικές επιδράσεις στην Ελλάδα. Άρα είναι υπέρ της Ελλάδας, του Ιράν και των άλλων κρατών, να υπάρχει σταθερότητα».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ