Τι λέει το Ιράν για τη στάση της Ελλάδας στην κρίση με το Ισραήλ (vid)

Ο πρέσβης του Ιράν στην Ελλάδα, Μαλέκ Χοσσεϊν Γκιβζάντ, στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά την επίθεση στο Ισραήλ, μιλά αποκλειστικά στο ΟΡΕΝ. Διαμηνύει πως αν το Ισραήλ επιτεθεί, η Τεχεράνη θα απαντήσει άμεσα και έντονα. Χαρακτηρίζει το Ισραήλ μια αδύναμη ύπαρξη που οφείλει την επιβίωσή του στις ΗΠΑ.

«Εάν το Ισραήλ επιτεθεί θα απαντήσουμε άμεσα και έντονα»

Ο Γκιβζάντ, σημειώνει πως η Τεχεράνη είχε ειδοποιήσει εγκαίρως για την επίθεση: «Με μήνυμά μας, 72 ώρες πριν από την επιχείρηση, στους φίλους μας στις χώρες της περιοχής ενημερώσαμε πως η απάντησή μας στο πλαίσιο της νόμιμης άμυνας είναι οριστική και δεδομένη».

«Θεωρούμε την άμυνα των γειτόνων μας, ως την άμυνα της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν», συνέχισε ο πρέσβης της χώρας στην Ελλάδα και πρόσθεσε: «Ο στόχος μας ήταν η τιμωρία του σιωνιστικού καθεστώτος. Δεν επιδιώκαμε και δεν επιδιώκουμε την κλιμάκωση και την αποσταθεροποίηση. Και μετά το τέλος της επιχείρησης της νόμιμης άμυνας, θεωρούμε το θέμα λήξαν».

Παράλληλα σημειώνει πως «αν το Ισραήλ προβεί σε επιθετική ενέργεια, το Ιράν θα απαντήσει άμεσα και έντονα. Και αυτό το μήνυμα το μεταφέραμε σε όλους».

Απαντώντας σε ερώτηση για τη στάση της Ελλάδας και τις προσδοκίες του Ιράν από τη χώρα μας, ο πρέσβης σημείωσε: «Αναμένουμε από την κυβέρνηση να παίξει εποικοδομητικό ρόλο στη Μέση Ανατολή. Να αξιοποιήσει τις δυνατότητές της για σταθερότητα και μείωση των εντάσεων. Η σταθερότητα στην περιοχή (σ.σ. της Μέσης Ανατολής) είναι υπέρ της Ελλάδας μιας και η χώρα σας γειτονεύει με αυτή την περιοχή. Από την άλλη η αναταραχή και η ανασφάλεια μπορεί να έχει αρνητικές επιδράσεις στην Ελλάδα. Άρα είναι υπέρ της Ελλάδας, του Ιράν και των άλλων κρατών, να υπάρχει σταθερότητα».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1