Τι θα δείξουν οι δημοσκοπήσεις για το κόμμα του Πέτρου Κόκκαλη;

Πολλά είναι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία μετά τη διπλή ήττα στις εκλογές του περασμένου Μαΐου – Ιουνίου, εκδήλωσαν τους έντονους πολιτικούς προβληματισμούς τους σχετικά με την επόμενη μέρα και κατόπιν αποχώρησαν μετά και την έλευση του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του κόμματος.

Ένας από αυτούς είναι και ο ευρωβουλευτής, Πέτρος Κόκκαλης, ο οποίος αποχώρησε από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Ο Πέτρος Κόκκαλης, εκλεγμένος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, στις ευρωεκλογές του 2019, δεν έχει ενταχθεί ακόμα στη «Νέα Αριστερά» των 11 αποχωρησάντων από τον ΣΥΡΙΖΑ βουλευτών και τηρεί στάση αναμονής ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου του 2024.

Όπως μεταδίδει το instanews.gr , οι δημοσκοπήσεις που τρέχουν, δίνουν στη «Νέα Αριστερά» μια έδρα στην Ευρωβουλή, κάτι που αποτελεί και το ζητούμενο για το νεοσύστατο κόμμα, αλλά το βγάζουν και εκτός Ευρωβουλής.

Τα πράγματα αυτή τη στιγμή σχετικά με την είσοδο του κόμματος ή μη στην Ευρωβουλή, είναι οριακά. Οι 11 βουλευτές που έφυγαν από το ΣΥΡΙΖΑ,  έγιναν βουλευτές με τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει τι θα αποφασίσει να κάνει ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης. Θα ενώσει τις δυνάμεις του με τη Νέα Αριστερά ή θα επιλέξει κάτι άλλο; Προς το παρόν, το νέο κόμμα δεν έχει δυναμική και ο Π. Κόκκαλης φοβάται μη γίνει μέρος αυτής της αποτυχίας. Σε κάθε περίπτωση όλα παραμένουν ανοιχτά.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέα δημοσκόπηση-σοκ για τον ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλες απώλειες και για τη ΝΔ – Που πάνε οι ψηφοφόροι

Τα κριτήρια ψήφου στις ευρωεκλογές, τη συνεχή «αιμορραγία» των...

Ανατροπή με Αναστασία Γιάμαλη και ΣΚΑΪ;

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....