Τι είπαν για τη Συρία Μπλίνκεν και Φιντάν

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε σήμερα ότι συμφώνησε με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν πως είναι σημαντικό οι ΗΠΑ και η Τουρκία να συνεχίσουν να συνεργάζονται κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, μετά την πτώση του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Συνάντηση Μπλίνκεν-Φιντάν στην Άγκυρα – Ερντογάν: Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει ποτέ «την αδυναμία στη μάχη κατά του ΙΚ»

Στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν ο Μπλίνκεν με τον Φιντάν από την Άγκυρα, ο Αμερικανός υπουργός υπογράμμισε: «Οι χώρες μας εργάστηκαν πολύ σκληρά και προσέφεραν πολλά στη διάρκεια πολλών ετών για να διασφαλίσουν την εξάλειψη του χαλιφάτου του ΙΚ, για να διασφαλίσουν ότι αυτή η απειλή δεν θα κάνει ξανά την εμφάνισή της και είναι ύψιστης σημασίας να συνεχίσουμε αυτές τις προσπάθειες».

Εξάλλου ο Μπλίνκεν πρόσθεσε ότι Ουάσινγκτον και Άγκυρα έχουν ίδιες απόψεις σχετικά με το πώς θέλουν να διαμορφωθεί η κατάσταση στη Συρία μετά την πτώση του Σύρου προέδρου.

Σύμφωνα με τον Φιντάν, προτεραιότητα της Τουρκίας είναι να διασφαλιστεί η σταθερότητα της Συρίας και να αποτραπεί να κυριαρχήσουν στη χώρα ομάδες που θεωρούνται τρομοκρατικές.

Παράλληλα ο Τούρκος υπουργός επεσήμανε ότι συζήτησε, μεταξύ άλλων, με τον Αμερικανό ομόλογό του τον πιθανό ρόλο που θα μπορούσαν να διαδραματίσουν οι χώρες τους στο μέλλον της Συρίας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η σοκαριστική διαπίστωση ψυχιάτρου για τη συνέντευξη του Μητσοτάκη στον Σταύρο Θεοδωράκη για τα Τέμπη (vid)

Η Πυθία καταγράφειΣε μία άκρως ενδιαφέρουσα και σοκαριστική διαπίστωση...

Τα δύο πρόσωπα που θα πετάξει στα σκυλιά ο Μητσοτάκης

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου.Στη συνέντευξη-φιάσκο που έδωσε...

Το τηλεφώνημα από τον Μαξίμου στον Αλαφούζο σώζει τον Πορτοσάλτε, όχι όμως και τον ΣΚΑΪ

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου.Η εξαφάνιση του Άρης...