Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις: Που μετακινούνται οι ψηφοφόροι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ (pics)

Το βράδυ της Δευτέρας μεταδόθηκε στο δελτίο του Open το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης που διενέργησε η MRB για το κανάλι. Ανάμεσα στα στοιχεία που διερευνήθηκαν ήταν η συσπείρωση των κομμάτων που αναδείχθηκαν στις δυο πρώτες θέσεις κατά τις προηγούμενες εκλογές και προς ποιες κατευθύνσεις κινούνται οι διαρροές των ψηφοφόρων τους.
Η Νέα Δημοκρατία εμφανίζει συσπείρωσε 79,3% και ο Σύριζα 56,3%. Οι μεγαλύτερες διαρροές τού κυβερνητικού κόμματος είναι προς το Πασόκ (5,8%) και ακολούθως προς την Ελληνική Λύση (3,4%).
Οι διαρροές τούΣύριζα κατευθύνονται κυρίως προς το Πασόκ (9%) και προς το ΚΚΕ (8,6%). Ακολουθεί η μετακίνηση ψηφοφόρων προς τη Νέα Αριστερά (7%), προς την Πλεύση Ελευθερίας (4%) και προς τη Νέα Δημοκρατία 1,9%.

Η δημοσκόπηση μέτρησε και τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών. Πρώτος σε θετική αποτίμηση είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 34%, δεύτερος ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 29,4%, τρίτος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 22,5%, τέταρτη η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 20,7%, πέμπτος ο Στέφανος Κασσελάκης με 18,5% και ακολουθούν οι υπόλοιποι με θετικά ποσοστά που σημειώνονται σε παρένθεση παρακάτω, οπότε αναφέρονται τα αρνητικά.

Το μεγαλύτερο ποσοστό στο «όχι ευνοϊκή γνώμη» έχει ο Κυριάκος Βελόπουλος με 58,6% (18% συγκεντρώνει το «ευνοϊκή γνώμη/είναι ένας από τους καλύτερους») και ακολουθούν ο Στέφανος Κασσελάκης με 54,4%  αρνητική και 18,5% θετική, ο Βασίλης Στίγκας με 53,4% και 7,4%,  ο Ζωή Κωνσταντοπούλου με 50,9% και 20,7%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 47,8% και 34%, ο Δημήτρης Νατσιός με 47,5% και 7,4%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 40,5% και 22,5%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 36,3% και 29,4% και Αλέξης Χαρίτσης με 31,6% και 12,6%. 

Στην πρώτη κάρτα βλέπουμε τις εκτιμήσεις στο «Ποιοι μπορούν να αντιμετωπίσουν καλύτερα θέματα εξωτερικής  πολιτικής». Ακολουθούν πιο κάτω ‘αλλες έξι από τις 15 κάρτες της έρευνας:

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανατροπή με Αναστασία Γιάμαλη και ΣΚΑΪ;

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Νέα δημοσκόπηση-σοκ για τον ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλες απώλειες και για τη ΝΔ – Που πάνε οι ψηφοφόροι

Τα κριτήρια ψήφου στις ευρωεκλογές, τη συνεχή «αιμορραγία» των...