Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις: Που μετακινούνται οι ψηφοφόροι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ (pics)

Το βράδυ της Δευτέρας μεταδόθηκε στο δελτίο του Open το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης που διενέργησε η MRB για το κανάλι. Ανάμεσα στα στοιχεία που διερευνήθηκαν ήταν η συσπείρωση των κομμάτων που αναδείχθηκαν στις δυο πρώτες θέσεις κατά τις προηγούμενες εκλογές και προς ποιες κατευθύνσεις κινούνται οι διαρροές των ψηφοφόρων τους.
Η Νέα Δημοκρατία εμφανίζει συσπείρωσε 79,3% και ο Σύριζα 56,3%. Οι μεγαλύτερες διαρροές τού κυβερνητικού κόμματος είναι προς το Πασόκ (5,8%) και ακολούθως προς την Ελληνική Λύση (3,4%).
Οι διαρροές τούΣύριζα κατευθύνονται κυρίως προς το Πασόκ (9%) και προς το ΚΚΕ (8,6%). Ακολουθεί η μετακίνηση ψηφοφόρων προς τη Νέα Αριστερά (7%), προς την Πλεύση Ελευθερίας (4%) και προς τη Νέα Δημοκρατία 1,9%.

Η δημοσκόπηση μέτρησε και τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών. Πρώτος σε θετική αποτίμηση είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 34%, δεύτερος ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 29,4%, τρίτος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 22,5%, τέταρτη η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 20,7%, πέμπτος ο Στέφανος Κασσελάκης με 18,5% και ακολουθούν οι υπόλοιποι με θετικά ποσοστά που σημειώνονται σε παρένθεση παρακάτω, οπότε αναφέρονται τα αρνητικά.

Το μεγαλύτερο ποσοστό στο «όχι ευνοϊκή γνώμη» έχει ο Κυριάκος Βελόπουλος με 58,6% (18% συγκεντρώνει το «ευνοϊκή γνώμη/είναι ένας από τους καλύτερους») και ακολουθούν ο Στέφανος Κασσελάκης με 54,4%  αρνητική και 18,5% θετική, ο Βασίλης Στίγκας με 53,4% και 7,4%,  ο Ζωή Κωνσταντοπούλου με 50,9% και 20,7%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 47,8% και 34%, ο Δημήτρης Νατσιός με 47,5% και 7,4%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 40,5% και 22,5%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 36,3% και 29,4% και Αλέξης Χαρίτσης με 31,6% και 12,6%. 

Στην πρώτη κάρτα βλέπουμε τις εκτιμήσεις στο «Ποιοι μπορούν να αντιμετωπίσουν καλύτερα θέματα εξωτερικής  πολιτικής». Ακολουθούν πιο κάτω ‘αλλες έξι από τις 15 κάρτες της έρευνας:

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου