Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση για τις γαλλικές εκλογές (pic)

Μια νέα δημοσκόπηση του IFOP «βλέπει» τον Εθνικό Συναγερμό με ποσοστό 36% για τον πρώτο γύρο των εκλογών που θα διεξαχθούν την Κυριακή στη Γαλλία.

Ενώ με ποσοστό 29% ακολουθεί το αριστερό Νέο Λαϊκό Μέτωπο.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι σύμμαχοι του Εμανουέλ Μακρόν βρίσκονται στο 21%.

Λίγες μόνο ημέρες πριν από τις εκλογές, οι εκπρόσωποι των τριών πολιτικών ομάδων – ο Γκαμπριέλ Αττάλ, ο Ζορνταν Μπαρντελά και ο Ολιβιέ Φορ – θα βρεθούν αντιμέτωποι απόψε στο France 2.

Εν τω μεταξύ, οι ηγέτες της ΕΕ που συνεδριάζουν σήμερα στις Βρυξέλλες, οι γαλλικές εκλογές δεν αποτελούν επίσημα θέμα συζήτησης, αλλά θα μπορούσαν -ενδεχομένως- να έχουν αντίκτυπο στη χάραξη πολιτικής τους επόμενους μήνες.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η σοκαριστική διαπίστωση ψυχιάτρου για τη συνέντευξη του Μητσοτάκη στον Σταύρο Θεοδωράκη για τα Τέμπη (vid)

Η Πυθία καταγράφειΣε μία άκρως ενδιαφέρουσα και σοκαριστική διαπίστωση...

Όργιο φημών: Ο Ανδρουλάκης θα διαγράψει την Άννα Διαμαντοπούλου;

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Δεν...

Το τηλεφώνημα από τον Μαξίμου στον Αλαφούζο σώζει τον Πορτοσάλτε, όχι όμως και τον ΣΚΑΪ

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου.Η εξαφάνιση του Άρης...