Τι δείχνει κρυφή δημοσκόπηση πριν από τις συγκεντρώσεις για τα Τέμπη – Την παρήγγειλε fund και είναι κόλαφος για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Ραγδαίες είναι πλέον οι εξελίξεις στη χώρα μετά τις πολιτικές επιπτώσεις από το θέμα των Τεμπών και τα μεγαλύτερα συλλαλητήρια που έχουν γίνει σε όλη τη χώρα καθ΄ όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης.
Δημοσκόπηση που αποκαλύπτει ο Βασίλης Σκουρής στο dnews.gr και έγινε για λογαριασμό fund, που έκανε μετρήσεις τόσο στις εθνικές εκλογές του 2023, όσο και στις ευρωεκλογές του 2024 και που «έπεσε μέσα» και στις δυο, αποδεικνύει τόσο τη ρευστότητα που δημιουργείται, όσο και το νέο πολιτικό τοπίο που δημιουργείται.

Σύμφωνα με τις μελέτες των μετρήσεων αυτών με τα σημερινά δεδομένα η ΝΔ «θα είναι θαύμα» να συγκεντρώσει 24% και το ΠΑΣΟΚ λίγο πάνω από 15%. Τρία κόμματα θα είναι στη ζώνη του 10%, πιθανόν και λίγο πάνω, ενώ μεταξύ 4,5% και 6,5% θα βρίσκονται μίνιμουμ τέσσερα κόμματα. Η δε Βουλή θα είναι δεκακομματική!

Σε κάθε περίπτωση η χώρα εισέρχεται στην περίοδο των κυβερνήσεων συνεργασίας, κάτι που πιθανόν θα έχει επιπτώσεις και στον επικεφαλής του πρώτου κόμματος ως προς τη θέση της πρωθυπουργίας.
Στο πλαίσιο αυτό με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι δημοσκοπήσεις που έχουν ήδη ξεκινήσει να γίνονται και οι οποίες θα δουν το φως της δημοσιότητας τις αμέσως επόμενες μέρες. Και που σαφώς θα επηρεάσουν και τις αντιπαραθέσεις μεταξύ των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά το ρόλο ελληνικής τράπεζας στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά τραπεζικό σκάνδαλο γύρω από τον...

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου