Τι αποκαλύπτει για πρώτη φορά ο Αλέξης Γεωργούλης για τις καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης (vid)

Για πρώτη φορά ο Αλέξης Γεωργούλης μιλά ανοιχτά για τις καταγγελίες που είχε δεχτεί για σεξουαλική κακοποίηση από την Ελένη Χρονοπούλου, σε συνέντευξή του στο «Πάμε Δανάη» του Mega.

Ο κ. Γεωργούλης , αναφέρθηκε επίσης για την επιστροφή του στις ευρωεκλογές, αυτή τη φορά με το «Πράσινο Κίνημα», καθώς και για την υποκριτική.

Αρχικά, αναφερόμενος στη νέα του υποψηφιότητα στις ευρωεκλογές, τόνισε: «Ήθελα να προσπαθήσω για μία δεύτερη θητεία. Ο λόγος που ασχολήθηκα με τα κοινά δεν έχει αλλάξει. Είναι ο πολιτισμός. Στην πολιτική δεν υπερασπίζεται και δεν μιλάει κανένας για την χρησιμότητα που έχει ο πολιτισμός στην ζωή μας. Μπαίνοντας στο ευρωκοινοβούλιο το βασικό αφήγημα μας ήταν η οριζόντια συμπερίληψη του πολιτισμού, σε όλες τις πολιτικές. Μπαίνοντας στο ανεξάρτητο πεδίο είδα τα πράγματα διαφορετικά. Ήθελα η επιλογή μου να είναι όσο πιο «άχρωμη» και μη κομματοποιημένη γίνεται. Το «Πράσινο κίνημα» είναι ένα μικρό κόμμα, άλλα έχει κάνει δουλειά η οποία δεν φαίνεται. Με το «Πράσινο κίνημα» είναι μία ωραία συνεργασία, ρομαντική γιατί δεν υπάρχουν αγκυλώσεις από πουθενά».

Επιπλέον αναφέρθηκε στην εις βάρος του καταγγελία από την Ελένη Χρονοπούλου, είδηση που ήρθε πέρυσι στο φως της δημοσιότητας.

«Με έναν τρόπο πολύ περίεργο έμαθα αυτή την ιστορία. Έμαθα απλώς ότι υπάρχει αίτημα για την άρση της ασυλίας μου. Όταν άρχισα να καταλαβαίνω τι συμβαίνει, σοκαρίστηκα πολύ. Από την καταγγελία μέχρι και σήμερα δεν έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη, δεν υπάρχει κανένα νεότερο. Προώθησα όσο το δυνατόν γρηγορότερα την άρση της ασυλίας μου. Μετά από αυτό η εισαγγελία των Βρυξελλών ήταν ελεύθερη να με καλέσει. Δεν υπήρξε κάποια κλήση από την εισαγγελία των Βρυξελλών. Από ό,τι καταλαβαίνω δεν υπάρχει κάτι το οποίο επείγει, είναι παγωμένο με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κάποια κατηγορία», είπε σχετικά.

«Από την στιγμή που δεν υπάρχει καμία ποινική δίωξη είμαι ελεύθερος και ηθικά και νομικά ελεύθερος να κατέβω στις εκλογές. Είναι μία πολύ δύσκολη και λεπτή κατάσταση γιατί πρέπει να καταλάβεις ότι όλα αυτά που γίνονται δημοσίως δεν έχουν σχέση με την καταγγελία. Ο καθένας που μίλησε δημοσίως ήταν σύμφωνα με το πώς το φαντάζεται. Ίσως περίμεναν μία χιονοστιβάδα METOO που να μην σταματούσε ποτέ» πρόσθεσε ο Αλέξης Γεωργούλης εξηγώντας το γιατί πήρε την απόφαση να θέσει ξανά υποψηφιότητα.

Ο ηθοποιός τόνισε πως ο κόσμος του συμπαραστάθηκε, παρά την «σκιά» που υπήρχε γύρω από το πρόσωπό του.
«Αυτό που συγκινεί είναι ότι μίλησε ο κόσμος αψηφώντας την χιονοστιβάδα. Με συγκινεί που κάποιοι μίλησαν χωρίς να έχουν μία δεύτερη σκέψη, χωρίς κάποιος να τους παροτρύνει. Να πάρω δηλαδή ένα τηλέφωνο και να πω “μίλα για μένα”. Όταν κυκλοφορώ έξω κάθε φορά θα έρθει κάποιος και θα μου πει: “εγώ δεν το πιστεύω” ή “δεν το φάγαμε” ή “κράτα γερά”. οίταξα να κρατήσω απόσταση απ΄ όλο αυτό. Όταν πας να απαντήσεις σε ένα πρόσωπο που ακούνε 15 γίνεται λαϊκό δικαστήριο και υπερισχύει το δικό αυτού που φωνάζει περισσότερο. Δεν κρατάω κακία απέναντι σε κάποιον επειδή πίστεψέ κάτι και αντέδρασε ανάλογα. Έχω χτυπηθεί πολλές φορές βέβαια όχι με τέτοιο τρόπο. Θα πρέπει να είμαστε ανοιχτοί, άλλα να θυμόμαστε ότι δεν είμαστε και ευάλωτοι» είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, αναφέρθηκε στην υποκριτική, τονίζοντας πως θα ήθελε να παίξει σε μία σειρά.

«Δεν θέλω να αφήσω την υποκριτική. Είναι το οξυγόνο της ψυχής μου. Θα ήθελα πολύ να ξέκαναν το “Είσαι το ταίρι μου”. Δεν φοβάμαι αν θα είναι τόσο πετυχημένο όσο το προηγούμενο».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...