Τι απαντά ο τρομαγμένος Αβραμόπουλος για την εμπλοκή του ονόματός του στο Qatargate – «Ταφοπλακα» στα όνειρα

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA μίλησε ο πρώην επίτροπος Μετανάστευσης της ΕΕ, Δημήτρης Αβραμόπουλος, για την εμπλοκή του ονόματός του στο πολύκροτο Qatargate.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του επικεφαλής εκπροσώπου της Κομισιόν, Ερίκ Μαμέρ, ανέφερε ότι αναφερόταν σε εσωτερικούς ελέγχους που είχαν πραγματοποιηθεί… παλαιότερα. «Οι εννέα συναντήσεις δικές μου από τις 15 μέχρι τις 17 Νοεμβρίου 2021 ήταν για αυτό που περιέγραψε ο ίδιος σήμερα ως σύντομες, φιλικές συναντήσεις με τους παλιούς μου συναδέλφους στην Επιτροπή…», δήλωσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.


Όπως εξήγησε για να μπει κανείς μέσα στο κτίριο της Επιτροπής, πρέπει να έχει δηλωθεί η παρουσία του: «Με άλλα λόγια, δίνει πλήρη κάλυψη και λέει ήρθε και είδε τους φίλους του. Προφανώς τους ρώτησε και το επιβεβαίωσαν».

Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στη ΜΚΟ «Fight Impunity», ιδρυτής της οποίας είναι ο Αντόνιο Παντσέρι. «Η θέση μου σε αυτή τη ΜΚΟ ήταν μέλος της τιμητικής επιτροπής. Δεν μπορούσα και δεν έπρεπε να κάνω λόμπινγκ. Για να γίνω μέλος, μου δόθηκε η άδεια της Επιτροπής με υπογραφή της κ. Φον ντερ Λάιεν, αφού εξετάστηκε τόσο ο σκοπός όσο και το περιεχόμενο της ΜΚΟ. Η θέση μου δεν απαιτούσε ποτέ καμία δραστηριότητα λόμπι προς τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, αλλά μόνο εκστρατεία υπεράσπισης και ευαισθητοποίησης για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αν ο κ. Παντσέρι είχε φτιάξει και άλλες 10 ΜΚΟ από πίσω, δεν είχαν καμία σχέση με εμάς».


Ο πρώην επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, που βλέπει να μπαίνει ταφόπλακα στο όνειρό του για επαναφορά στα πολιτικά πράγματα της χώρας, όταν ρωτήθηκε για ποιο λόγο έχει βρεθεί στο επίκεντρο των ερευνών, επεσήμανε με ύφος χιλίων καρδιναλίων: «Για όλους ρωτάνε. Επικεντρώθηκε σε μένα επειδή ήμουν ο μόνος για ένα χρονικό διάστημα 12 μηνών πληρωνόταν. Τότε είχα δηλώσει στην Επιτροπή και το ποσόν. Και στις αρχές του 2022 παραιτήθηκα, έναν χρόνο πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο. Ποτέ δεν είχαμε υποψιαστεί κάτι».

ΠΗΓΗnewsbreak.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αν «πέσει» ο Στέφανος Κασσελάκης «χάνονται»

Η Πυθία αποκαλύπτειΑς μην γελιόμαστε. Τα φαινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ...

Η «βόμβα» που έχει στο συρτάρι του ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Αλέξη Τσίπρα

Η Πυθία αναρωτιέται Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Ο...

Ο πόλεμος του Στέφανου Κασσελάκη στο deal της Attica Bank είναι πόλεμος (και) στον Αλέξη Τσίπρα

PeriodistaΤις προάλλες εξηγήσαμε για ποιους λόγους ο Στέφανος Κασσελάκης...