Τι απαντά η Άννα Διαμαντοπούλου στο όργιο φημών ότι θα είναι υποψήφια για την ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ

Πληθαίνουν τα σενάρια για ακόμη μία υποψηφιότητα – έκπληξη για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ: Ο λόγος για την πρώην υπουργό Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία μάλιστα σε συνέντευξή της στο ertnews, δήλωσε παρούσα τόσο στις διεργασίες όσο και για την επόμενη ημέρα στο Κίνημα.

Πάντως, η κ. Διαμαντοπούλου, απέφυγε να ανοίξει τα χαρτιά της για το τι σκοπεύει να κάνει, όμως ήταν σαφής η πρόθεσή της να συμμετάσχει. Είπε πως καλώς γίνονται οι εκλογές και ότι δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς καθώς «όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα πρέπει να οδηγηθούν σε ένα καθαρό αποτέλεσμα ηγεσίας».

«Αυτές οι εκλογές του ΠΑΣΟΚ έχουν πολύ μεγάλη σημασία» είπε και τόνισε πως είναι οι πιο σημαντικές όχι για το ΠΑΣΟΚ αλλά για τη χώρα». Και αυτό γιατί, όπως ανέφερε, «η χώρα έχει φτάσει σε μια ασταθή ισορροπία, το βλέπουμε όλοι: ένα κυρίαρχο κόμμα που έχει πληγεί σοβαρά στις Ευρωεκλογές, και η επόμενη ημέρα του δείχνει ότι υπάρχει ένα ρήγμα που το κινεί προς τα δεξιά. Δηλαδή ουσιαστικά είπαν στον Μητσοτάκη πως εμείς δεν το θέλουμε αυτό το κέντρο που έκανες, εμείς θέλουμε τη δεξιά. Το κέντρο και οι κεντρώοι, που είναι πάρα πολλοί πλέον, δεν καταθέτουν την ψήφο, τη δανείζουν. Κινούνται προς άλλες κατευθύνσεις. Θεωρώ λοιπόν ότι αυτό που λείπει σήμερα, γιατί υπάρχει ένας κίνδυνος, όχι μεγάλος, αλλά στη Νέα Δημοκρατία βλέπουμε ότι κάτι δεν πάει καλά, το αντίπαλο δέος, το άλλο κόμμα που θα διεκδικήσει την διακυβέρνηση της χώρας θα πρέπει από την πρώτη στιγμή, δηλαδή θα πρέπει ο επόμενος αρχηγός να έχει χαρακτηριστικά πρωθυπουργού. Δηλαδή να μπορεί να αντιμετωπίσει στα ίσια τον σημερινό πρωθυπουργό. Δεν λέω για αντιμητσοτακισμό ούτε για αντιδεξιά. Λέω για ένα πόλο… γιατί αυτό το «αντί» δεν έχει βοηθήσει κανένα. Η θετική πρόταση, νομίζω αυτό λείπει από τον δημόσιο διάλογο».

Θα είναι υποψήφια;

Ερωτηθείσα το αν την ενδιαφέρει όλο αυτό και αν σκέφτεται να καταθέσει η ίδια υποψηφιότητα απάντησε: «Με ενδιαφέρει πάρα πολύ και από πολλές πλευρές θα προσπαθήσω να συμμετέχω στο να οργανωθεί αυτό το πολιτικό πλαίσιο, γιατί βλέπω ότι δεν υπάρχει χρόνος και υπάρχει κίνδυνος πολύ γρήγορα και πριν την τριετία να φθάσουμε σε μια διαδικασία πολλών μικρών κομμάτων τα οποία δεν θα κάνουν κυβέρνηση. Ο καθένας, λοιπόν, από τη δική του πλευρά θεωρώ ότι πρέπει να βοηθήσει και γι’ αυτό λέω ότι και με ενδιαφέρει και θα βοηθήσω με όλες τις δυνάμεις που έχω».

Σε επόμενη ερώτηση με ποιο ρόλο θα συμμετέχει είπε: «Δεν μπορώ να προσδιορίσω, μπορεί να είναι πολλαπλοί οι ρόλοι με τους οποίους θα συμμετέχω».

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αν «πέσει» ο Στέφανος Κασσελάκης «χάνονται»

Η Πυθία αποκαλύπτειΑς μην γελιόμαστε. Τα φαινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ...

Η «βόμβα» που έχει στο συρτάρι του ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Αλέξη Τσίπρα

Η Πυθία αναρωτιέται Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Ο...

Ο πόλεμος του Στέφανου Κασσελάκη στο deal της Attica Bank είναι πόλεμος (και) στον Αλέξη Τσίπρα

PeriodistaΤις προάλλες εξηγήσαμε για ποιους λόγους ο Στέφανος Κασσελάκης...