Τι αναφέρεται στο υπόμνημα που κατέθεσε στην Εισαγγελία ο πατήρ Αντώνιος

Με αναφορά σε “μία ανύπαρκτη ποινική υπόθεση” στηριγμένη σε “ψεύδη και αναλήθειες” και “καλοθελητές” που “εποφθαλμιούν το έργο της Κιβωτού” ο ιδρυτής του ΜΚΟ επιχειρεί να αντικρούσει τα στοιχεία της ποινικής δικογραφίας που τον έφεραν ενώπιον της Δικαιοσύνης, ως ύποπτο διάπραξης ενός κακουργήματος και ενός πλημμελήματος.

Ο πατήρ Αντώνιος παρέδωσε, μέσω των συνηγόρων του, στις Εισαγγελείς Ανηλίκων πολυσέλιδο υπόμνημα με το οποίο αντικρούει όσα καταγγέλλονται σε βάρος του και έχουν τεθεί υπό τον έλεγχο της Δικαιοσύνης, επισημαίνοντας πως η ποινική υπόθεση αξιοποιείται, με “μεθοδευμένες δράσεις” και “κατασκευασμένα δημοσιεύματα” ως θρυαλλίδα άλλων στόχων.

Ο ιερέας, που ερευνάται για το ενδεχόμενο διάπραξης κακουργηματικής ασέλγειας σε βάρος ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση καθώς και ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες σε βάρος αδύναμων προσώπων κατά συρροή (πλημμέλημα), διατυπώνει στο υπόμνημα του συγκεκριμένες θέσεις επί όλων των θεμάτων. Απαντά τόσο για τις καταγγελίες που έγιναν σε βάρος του, τις οποίες χαρακτηρίζει αντιφατικές όσο και για την εκμετάλλευση, όπως αναφέρει της υπόθεσης για σκοπούς που αφορούν την λειτουργία και το έργο της δομής. Παράλληλα, θέτει νομικά ζητήματα, ενώ ασκεί κριτική και στον χειρισμό από την πλευρά της εισαγγελικής Αρχής την οποία “ψέγει” πως συνέταξε “αόριστα κατηγορητήρια”.

Ο πατήρ Αντώνιος φαίνεται να θεωρεί ιδιοτελείς τους λόγους που τον καταγγέλλουν για σεξουαλικές πράξεις ο 19χρονος και ο 15χρονος, αναφερόμενος σε “προφανείς σκοπιμότητες”. Όπως χαρακτηριστικά φέρεται να επισημαίνει στο υπόμνημα: “Λόγω προφανών σκοπιμοτήτων, μετά από 25 χρόνια ευδόκιμης λειτουργίας, υποβλήθηκαν δύο, (τονίζεται ο αριθμός 2), καταγγελίες σε βάρος της διοίκησης τη Κιβωτού, που άκριτα υιοθετήθηκαν από ορισμένες μόνον Αρχές, Φορείς και Μέσα”.

Ο κληρικός ισχυρίζεται ότι οι καταγγελίες αυτές του 19χρονου και του 15χρονου είναι “προκλητικά και αυταπόδεικτα ψευδείς και αυτοαναιρούμενες. Μάλιστα, η επόμενη «αντέγραφε» τις αοριστολογίες και τα αβάσιμα περιστατικά της προηγούμενης”.

Σημειώνεται ότι στρέφεται κυρίως κατά του 19χρονου φιλοξενούμενου, από τα έξι ως και μετά την ενηλικίωση του σε δομή της Κιβωτού, που τον καταγγέλλει για περιστατικά σεξουαλικών πράξεων ,με θωπείες κλπ, αναφέροντας πως έχει “μεθοδευμένη δράση”. Όπως σημειώνεται για τον 19χρονο “η μεθοδευμένη δράση του πρώτου και κύριου καταγγέλλοντος, εξακολουθεί, αφού περιφέρεται άνευ δικαιώματος στις δομές, προσπαθώντας να στηρίξει τα ψεύδη του” .Τονίζεται επίσης ότι “Ευτυχώς τον διαψεύδουν κατηγορηματικά πληθώρα παιδιών”. Ο πατέρας Αντώνιος επισημαίνει ωστόσο στις Εισαγγελείς που θα μελετήσουν τις θέσεις του πως “παιδιά που ενυπόγραφα και με αποδείξεις διέψευσαν τον 19χρονο, υπέστησαν άγριο ξυλοδαρμό, από αγνώστους και απειλές να ανακαλέσουν”.

Με το δικόγραφό του ο κληρικός ασκεί κριτική στην Εισαγγελική αρχή καθώς «με βάση τις παραπάνω ψευδείς καταγγελίες συντάχθηκαν αόριστα «κατηγορητήρια», χωρίς καν ειδικότερη περιγραφή των απαιτούμενων περιστάσεων, (τρόπου, χρόνου, μεθόδου), παρά την προφανή αντιφατικότητα τους».

Υποστηρίζει, παράλληλα, πως «η ανύπαρκτη ποινική υπόθεση επιχειρείται να στηριχθεί σε κραυγαλέες αναλήθειες, φήμες, διαδόσεις, ψευδή και κατασκευασμένα δημοσιεύματα, με τη σύμπραξη καλοθελητών, που εποφθαλμιούν το έργο της Κιβωτού».

Η άποψη του κληρικού που επισημαίνεται στο υπόμνημα είναι ότι «μέχρι σήμερα πολλοί για προφανείς λόγους εκμεταλλεύονται το ζήτημα, σε βάρος των χιλιάδων παιδιών της δομής». Σημειώνεται, τέλος, πως «ευελπιστούμε ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα πράξει τώρα πλέον το καθήκον της, ανταποκρινόμενη επαρκώς στο έργο της».

Αφού αξιολογηθούν οι θέσεις του οι δύο Εισαγγελείς που -από τον περασμένο Νοέμβριο- ερευνούν την υπόθεση θα αποφασίσουν για τις επόμενες ποινικές ενέργειες τους είτε προχωρώντας στην άσκηση ποινικής δίωξης είτε αποφαινόμενες πως η υπόθεση πρέπει να τεθεί στο αρχείο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δημοσκόπηση για γέλια για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς – Ποιοι κύκλοι τρομοκρατούνται από την άνοδο Κασσελάκη

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Είδατε,...

Το… απαγορευμένο βίντεο που λαμβάνουν στα κινητά τους επιτελείς του Mega Channel για το παρελθόν της Αναστασίας Γιάμαλη (vid)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....