Τζάκρη: Οι σημερινοί αυτόκλητοι ιδιοκτήτες του κόμματος έχουν προ πολλού αφαιρέσει από τον ΣΥΡΙΖΑ τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Ως «θέμα σεβασμού» στην πολιτική διαδρομή της και «πράξη αυτοεκτίμησης» χαρακτηρίζει η Θεοδώρα Τζάκρη την ανεξαρτητοποίηση της από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, σχολιάζοντας ότι «με τις πράξεις και τις μεθοδεύσεις τους οι σημερινοί κηδεμόνες και αυτόκλητοι ιδιοκτήτες του κόμματος έχουν προ πολλού αφαιρέσει από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τον ρόλο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης».

Αναλυτικά η δήλωση που έκανε η κ. Τζάκρη για την ανεξαρτητοποίησή της από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ:

«Όπως είχα προαναγγείλει, κατέθεσα σήμερα στον πρόεδρο της Βουλής τη δήλωση ανεξαρτητοποίησής μου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ενός κόμματος στο οποίο αφιέρωσα τον μισό μου κοινοβουλευτικό βίο και όλες μου τις δυνάμεις έως ότου έπαψε να είναι το κόμμα στο οποίο εντάχθηκα το 2014.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα βρίσκεται υπό την κατοχή γραφειοκρατών και μηχανισμών και θα μου ήταν αδύνατον να παραμείνω σε ένα κόμμα το οποίο παραβιάζει προκλητικά, μαζικά και δημοσίως το συνταγματικό δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι χιλιάδων πολιτών και εκδιώκει τα μέλη του, άρα και τον λαό ο οποίος τον εξέλεξε.

Υπό αυτή την έννοια η ανεξαρτητοποίησή μου είναι θέμα σεβασμού στην πολιτική μου διαδρομή και πράξη αυτοεκτίμησης, καθώς με τις πράξεις και τις μεθοδεύσεις τους οι σημερινοί κηδεμόνες και αυτόκλητοι ιδιοκτήτες του κόμματος έχουν προ πολλού αφαιρέσει από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τον ρόλο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Σε ό,τι με αφορά, θα συνεχίσω να τιμώ τη λαϊκή εντολή υπηρετώντας τα αιτήματα της κοινωνίας και όχι τις μεταλλάξεις τις οποίες προκάλεσαν αντιθεσμικά, αντιπολιτικά και με βαθιά περιφρόνηση προς τον λαό όσοι σήμερα διαγκωνίζονται για τη διαχείριση μιας ιδιότητας και μιας σφραγίδας.

Είναι σαφές ότι η πορεία μου εφεξής θα ακολουθήσει αταλάντευτα τις αρχές και τις αξίες με τις οποίες πορεύτηκα και θα πορεύτηκα μέχρι τώρα στην πολιτική μου διαδρομή.

Αποχωρώ με οδύνη, αλλά και ταυτόχρονα με αισιοδοξία ότι κάτι καινούριο, συμμετοχικό, δημοκρατικό, πλειοψηφικό και ελπιδοφόρο θα πάρει τη θέση ενός κόμματος που έκλεισε τον κύκλο του».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;