Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2022

Χοντρό παρασκήνιο με το βλέμμα στο μέλλον: Οι Αμερικανοί συνάντησαν την Αχτσιόγλου πριν από τον Τσίπρα – Τι προβλέπουν για τις εκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Από τα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα διακρίνεται για τον φιλοαμερικανισμό του. Οι...
More

  Latest Posts

  Τα εκληματικά λάθη της κυβέρνησης Μητσοτάκη φέρνουν «Lockdown» για τους ανεμβολίαστους – Όλα τα μέτρα

  Η μέρα για τα νέα μέτρα κατά της διάδοσης του κορονοϊού έφτασε. Στις 12:00 το μεσημέρι ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μαζί με την καθηγήτρια Αναστασία Κοττανίδου θα παρουσιάσουν το τι θα ισχύσει στην ψυχαγωγία αλλά και στην εργασία το φθινόπωρο.

  Η κυβέρνηση μετά τα εγκληματικά λάθη στη διαχείρηση της πανδημίας αλλά και την κατάρρευση του εμβολιαστικού της προγράμματος, ετοιμάζεται για νέα μέτρα, βάζοντας στο στόχαστρο όσους για οποιονδήποτε λόγω, δεν έχουν εμβολιαστεί.

  Το «δόγμα» της κυβέρνησης είναι πως η ψυχαγωγία είναι επιλογή και όχι ανάγκη. Και στο πλαίσιο αυτό τα νέα μέτρα έχουν στον πυρήνα τους τους ανεμβολίαστους πολίτες.

  Δεδομένου πως η κυβέρνηση δεν διανοείται ότι θα αναγκαστεί σε ένα νέο lockdown (έχει διαψευστεί πολλάκις και σε όλους τους τόνους) φαίνεται ότι επιλέγει… lockdown για τους ανεμβολίαστους.

  Οι οποίοι δεν θα μπορούν να μπαίνουν σε μπαρ και εστιατόρια και θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι την τσέπη για να πληρώνουν τα τεστ (περίπου 10 ευρώ τα rapid) που θα πρέπει να κάνουν για να πηγαίνουν στη δουλειά.

  Στα εμπορικά καταστήματα, υπάρχουν σκέψεις να γίνει ισχυρή σύσταση για τη χρήση διπλής μάσκας.

  Στους κλειστούς χώρους μπαρ, εστιατορίων, καφέ, νυχτερινών κέντρων και γηπέδων θα μπορούν να μπαίνουν μόνο οι πολίτες που διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης τους τελευταίους έξι μήνες. Οι ανεμβολίαστοι θα μένουν εκτός και τα πράγματα θα γίνουν πιο δύσκολα όταν χαλάσει ο καιρός.

  Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι υπάρχει ενδεχόμενο σε θέατρα και σινεμά οι ανεμβολίαστοι πολίτες να πρέπει να έχουν κάνει τεστ 48 ωρών και να φορούν μάσκα. Δεν αποκλείεται επίσης να μπει όριο στους πελάτες που θα μπαίνουν στα μαγαζιά.

  Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, είτε στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, θα υποχρεούνται σε rapid test κάθε εβδομάδα. Θα το πληρώνουν από την τσέπη τους. Στην εστίαση ίσως η υποχρεωτικότητα για τεστ να είναι δυο φορές την εβδομάδα.

  Σε ό,τι αφορά στους εκπαιδευτικούς, εκτός σχολείων ή πανεπιστημίων θα μένουν όσοι δάσκαλοι και καθηγητές δεν έχουν κάνει το εμβόλιο ή δεν δεχτούν να πληρώνουν δυο μοριακά τεστ την εβδομάδα. Τα κενά τους θα καλύψουν αναπληρωτές.

  Οι μαθητές θα κάνουν self test, τα οποία θα δίνονται δωρεάν. Παιδιά άνω των 12 ετών, για τα οποία έχει “ανοίξει” ο εμβολιασμός θα μπορούν φυσικά να φέρουν πιστοποιητικά εμβολιασμού.

  Ο υπουργός Υγείας θα ανακοινώσει επίσης από πότε θα ισχύσουν τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους. Άλλες πληροφορίες λένε ότι η ισχύ τους θα είναι από την 1η Σεπτεμβρίου κι άλλες από τις 13 του μήνα, όταν ανοίγουν τα σχολεία.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ