Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Στο Αιγαίο το Tubitak Marmara – Πρόκληση σοβαρότερη από του Oruc Reis (pic)

  Η επίσκεψη Τσαβούσογλου, όπως και όλα όσα έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα με στόχο να πειστούμε ότι βρισκόμαστε σε “φάση αποκλιμάκωσης” με την Τουρκία, δεν εμποδίζουν την Άγκυρα να συνεχίσει τις προκλήσεις της έναντι της Ελλάδας και μάλιστα με τρόπο εκκωφαντικό.Το σκάφος Tubitak Marmara, “ξεμύτισε” για τα καλά και πλέει στην περιοχή μεταξύ Σάμου-Χίου.Το στίγμα του από το marinetraffic:

  Όπως έχει εξηγήσει ο Δρ Δημήτρης Σταθακόπουλος, η έξοδος αυτού του σκάφους είναι πρόκληση σοβαρότερη ακόμη κι απ΄αυτή του Oruc Reis.

  Γιατί;

  Γράφει ο κ.Σταθακόπουλος:“Η πλέον σοβαρή  έξοδος/ αμφισβήτηση της Ελληνικής  υφαλοκρηπιδας είναι του πλοίου Μarmara , που ανήκει στο ιδρυθέν το 1963,  Συμβούλιο Επιστημονικής και Τεχνολογικής Έρευνας της Τουρκίας ( Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu με αρχικά: TÜ.BI.T.A.K) του οποίου Συμβουλίου , σκοπός είναι ο ορισμός πολιτικής στους τομείς «επιστήμης, τεχνολογίας και καινοτομίας».Να προάγει την έρευνα και να  πετύχει ανάπτυξη της Τουρκίας. Να «ηγηθεί στη δημιουργία ενός επιστημονικού και τεχνολογικού πολιτισμού» στη χώρα. Το TÜBITAK είναι  αυτόνομο δημόσιο ίδρυμα που διοικείται από  Επιστημονικό Συμβούλιο. Προσομοιάζει  σε Συνταγματική Ανεξάρτητη Αρχή. 

  Το TÜBITAK είναι υπεύθυνο για την ανάπτυξη και το συντονισμό της επιστημονικής έρευνας σύμφωνα με τους εθνικούς στόχους και προτεραιότητες, όπως καθορίζονται από την Τουρκική Ακαδημία Επιστημών (TÜ.B.A).

  Περισσότεροι από 2.500 ερευνητές εργάζονται στα 15 ερευνητικά ινστιτούτα και κέντρα που υπάγονται στον TÜBITAK, όπου διεξάγονται έρευνες  βάσει σύμβασης, στοχοθετημένες σε εθνικό επίπεδο. Το TÜBITAK εκπροσωπεί την Τουρκία στις διεθνείς ερευνητικές προσπάθειες,συμμετέχοντας στο Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Επιστημών και στα Ευρωπαϊκά  Προγράμματα . Και εδώ είναι το ” επικίνδυνο ” . 

  Το επιστημονικό  και ” Ευρωπαϊκό ” του προφίλ,  που ίσως κερδίσει  την πλήρη ανοχή της Ε.Ε και λοιπών συμμάχων της Ελλάδας”.

  - Advertisement -
  ΠΗΓΗmilitaire.gr

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ