Τεράστιες αυξήσεις στις τιμές ενόψει Καθαράς Δευτέρας

Καθαρά Δευτέρα αύριο και το σαρακοστιανό τραπέζι μοιάζει εφιάλτης, την ώρα που η ακρίβεια και οι συνεχείς ανατιμήσεις πιέζουν «αλύπητα» τα ελληνικά νοικοκυριά.

Όπως αποκαλύπτει, ο πρόεδρος της Γενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών Ελλάδος (ΙΝΚΑ), Γιώργος Λεχουρίτης, οι τιμές φέτος έχουν πάρει την ανιούσα στα βασικα αγαθά που θα συνθέσουν το αυριανό τραπέζι.

«Η λαγάνα που λένε ότι θα κυμανθεί στα 2,5 ευρώ είναι η κατεψυγμένη λαγάνα, και όχι η φρέσκια, η οποία θα κυμανθεί από 3,5 ευρώ, τα 750 γραμμάρια. Θα φτάσει σε ορισμένες περιπτώσεις και τα 4,5 ευρώ. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις ή θα είναι στα 2,5 ευρώ τα 500 γρ. ή θα είναι κατεψυγμένη που την πουλάνε κάποιοι επιτήδειοι», τόνισε αρχικά.

Επιπλέον επισήμανε: «αυτό λέει ο πρόεδρος της συντεχνίας αρτοποιών και οι φούρνοι. Δεν ξέρω από που αντλεί τα στοιχεία ο κ. Σκρέκας, δεν θέλω να λέω ψέματα στον κόσμο, ο καθένας κρίνεται».

Ο ίδιος ανέφερε πως δεν πρόκειται μόνο για την λαγάνα, αλλά έχουν δει αυξήσεις κι άλλα σαρακοστιανά εδέσματα. «Δεν είναι μόνο οι τιμή της λαγάνας είναι και οι σαρακοστιανές αλοιφές που έχουν πάρει αύξηση 128%. Οι αυξήσεις είναι θέμα ακρίβειας, αισχροκέρδειας και κερδοσκοπίας. Δεν γίνεται να έχουν αυτές τις τιμές», σημείωσε και κατέληξε ο κ. Λεχουρίτης: «Το χειρότερο είναι η ποιότητα των προϊόντων. Όταν φτάνουν σε σημείο να πουλάνε τα κατεψυγμένα για φρέσκα, αυτό είναι ντροπή».

Τεράστιες ανατιμήσεις και στο χαλβά

Παράλληλα, οι καταναλωτές έρχονται αντιμέτωποι με τεράστιες ανατιμήσεις και στο χαλβά. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι 400 γραμμάρια χαλβά βανίλια η κακάο, το 2023 κόστιζε μόλις 2,36 ευρώ, ενώ φέτος 3,45 ευρώ, δηλαδή κατέγραψε αύξηση ύψους 46,2%. Αντίστοιχα, 400 γραμμάρια χαλβά με αμύγδαλο, το 2023 κόστιζαν 2,60 ευρώ, ενώ φέτος κοστίζουν 3,78 ευρώ, δηλαδή οι καταναλωτές τον αγοράζουν κατά 45,4% ακριβότερο.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι αλοιφές, αφού 250 γραμμάρια μελιτζανοσαλάτας, πέρυσι κόστιζαν μόλις 1,06 ευρώ, ενώ φέτος έχουν καταγράψει αύξηση 122,6% και κοστίζουν 2,36 ευρώ. Αντίστοιχα, το 2023 οι καταναλωτές αγόραζαν 250 γραμμάρια ταραμοσαλάτας έναντι 1,74 ευρώ, ενώ φέτος θα χρειαστεί να βάλουν βαθύτερα το χέρι στην τσέπη, αφού κοστίζει 3,44 ευρώ, δηλαδή 97,7% ακριβότερη.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...