Τεράστια συμφωνία Τραμπ με Πούτιν – Εξαιρείται η Ρωσία από τους δασμούς

Αμερικανο-ρωσική οικονομική συμμαχία κλείνει στη Ουάσιγκτον την επαύριο των δασμών που ανακοίνωσε ο ηγέτης των ΗΠΑ Ν.Τραμπ, σε όλες τις οικονομικά ισχυρές και ανταγωνιστικές χώρες του πλανήτη, πλην… Ρωσίας και της Λευκορωσίας!

Ήδη επισκέπτεται την χώρα ο Κίριλ Ντμίτριεφ, ο ειδικός απεσταλμένος της Μόσχας, για τις επενδύσεις και την οικονομική συνεργασία και συναντάται με Aμερικανούς αξιωματούχους για να καθορίσουν τους τελευταίους όρους της οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών, ειδικά στο τομέα της ενέργειας, της ναυσιπλοΐας και του εμπορίου!

Είναι η πρώτη επίσκεψη υψηλόβαθμου Ρώσου αξιωματούχου στην Ουάσινγκτον από τον Φεβρουάριο του 2022.

Η άρση των κυρώσεων που είχε επιβάλει η κυβέρνηση Μπάιντεν θα είναι το πρώτο βήμα, ενώ θα γίνουν επενδύσεις δεκάδων δσεκατομμυρίων δολαρίων από τις ΗΠΑ στην Ρωσία και από την Ρωσία στις ΗΠΑ, ειδικά στο τομέα της ενέργειας, αλλά και του real estate!

Ο Κίριλ Ντμίτριεφ, 49 ετών, είναι ο επικεφαλής του πανίσχυρου Ρωσικού Επενδυτικού Ταμείου, ο Ρώσος απεσταλμένος του Πούτιν θα έχει συνομιλίες με τον Στιβ Γουίτκοφ και στο πακέτο θα περιλαμβάνονται αμερικανικές επενδύσεις στις νέες ρωσικές περιοχές της Νέας Ρωσίας που κατείχε η Ουκρανία, στην Ανταρκτική κλπ.

Επίσης η Ρωσία θα παγώσει προσωρινά την έκδοση νομίσματος από τους BRICS+.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Κίριλ Ντμίτριεφ, προσωπικά στόχος αμερικανικών κυρώσεων, εξαιρείται πλέον από αυτές.

Το πακέτο των συμφωνιών αναμένεται να προσεγγίσει, λόγω της μεγάλης αξίας των ορυκτών κοιτασμάτων σε Νέα Ρωσία και Ανταρκτική, το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια!

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού

Μυστικές δημοσκοπήσεις – Εφιάλτης για τον Μητσοτάκη: Η Ελληνική Λύση πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας

Ανατροπή στις μυστικές δημοσκοπήσεις: Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αναδεικνύεται πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα

Προβληματισμός και μεγάλη αγωνία των ολιγαρχών για τον Τσίπρα – Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Μαρινάκη

Σκεπτικισμός στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εμφάνισή του στο συνέδριο του Economist θεωρήθηκε «άχρωμη» και χωρίς απήχηση

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ