Τελική εκτίμηση: Δημοκρατική Παράταξη 33%, ΝΔ 29% – Νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο Χριστοδουλάκης – Πρωθυπουργός το 2027 ο Κασσελάκης

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Η ώρα της αλήθειας έφτασε. Η ώρα των ευρωεκλογών, που δεν είναι κρίσιμες μόνο σε επίπεδο ευρωπαϊκό, αλλά θα καθορίσουν και τις εξελίξεις στον ελληνικό πολιτικό μικρόκοσμο, έφτασε.

Λοιπόν. Τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεν πήγαιναν καλά και πήγαν ακόμη χειρότερα μετά το φιάσκο με το Πόθεν Έσχες του Στέφανου Κασσελάκη. Οι διαρροές της ΝΔ προς τα μικρότερα δεξιά κόμματα είναι ανεξέλεγκτα. Η αποχή θα πλήξει τη Νέα Δημοκρατία καθώς απογοητευμένοι πρώην ψηφοφόροι του Μητσοτάκη θα είναι κυρίως εκείνοι που θα απέχουν, ενώ τα ποσοστά της ΝΔ στους αναποφάσιστους αγγίζουν το 40%! Τα σημάδια δεν είναι καλά για τον Μητσοτάκη και την παρέα του. Στο Μαξίμου επικρατεί πανικός. Φανταστείτε ότι πρόσωπο που βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου – και είναι αισιόδοξο – μου έλεγε πριν από λίγο ότι δύσκολα η Νέα Δημοκρατία θα περάσει το 31%. Οι δημοσκόποι κάνουν ότι τους λέει ο Μητσοτάκης. 33% είπε ο Μητσοτάκης ότι είναι ο στόχος του και εκείνοι, χωρίς να γνωρίζουμε τα επιστημονικά κριτήρια με τα οποία λειτουργούν, κάνουν εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος με βάση τα όσα έχει πει ο Μητσοτάκης. Αν έλεγε ο Μητσοτάκης 48% εκείνοι θα έβγαζαν δημοσκοπήσεις με τη ΝΔ στο 48%. Αν έλεγε 25% εκείνοι θα έβγαζαν 25%.

Λοιπόν. Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Η ώρα της αλήθειας φτάνει. Η εκτίμηση της στήλης είναι ότι η ΝΔ θα κινηθεί περίπου στο 29%. Μετά βίας θα αγγίξει το 30%. Ο Μητσοτάκης και η διεφθαρμένη παρέα του θα πληρώσουν την αλαζονεία τους. Τη Δευτέρα αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση.

Κρατάω κάτι που μου έχουν πει οι δημοσκόποι, αλλά και η πολύ καλά πληροφορημένη πηγή που έχω μέσα στο Μαξίμου. “Δεν ξέρουμε πόσο ψηλά θα φτάσει ο Κασσελάκης”. Υπό προϋποθέσεις ο ΣΥΡΙΖΑ θα αγγίξει ακόμη και το 21. Τα ραντάρ των δημοσκόπων αδυνατούν να εντοπίσουν και να καταγράψουν τη μάζα των ψηφοφόρων και να ορίσουν την ανθρωπογεωγραφία εκείνων που θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις εκλογές. “Γκρίζα ζώνη, που μπορεί να ανατρέψει τα πάντα”, λένε.

Το ΠΑΣΟΚ δεν θα κάνει και πολλά πράγματα. Είναι καθηλωμένο. Μπορεί να μην πάρει καν πάνω από 11%. Μπορεί να είναι ακόμη και τέταρτο. Θα κινηθεί μεταξύ 10 και 12%. Την επομένη των ευρωεκλογών θα δρομολογηθούν εξελίξεις που θα οδηγήσουν στη διαδοχή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Όπως σας έχω αποκαλύψει εδώ και μήνες ο διάδοχος θα είναι, κατά πάσα πιθανότητα, ο Μανώλης Χριστουδουλάκης. Με εκείνον στην ηγεσία θα μπορέσουμε μεσομακροπρόθεσμα να μιλήσουμε για νέο πολιτικό χάρτη ειδικά στην… κεντροαριστερή πτέρυγα του πολιτικού συστήματος. Θα αλλάξουν πολλά. Θα δρομολογηθούν εξελίξεις. Θα μιλήσουμε σύντομα για “Δημοκρατική Παράταξη” στο σύνολό της; Μπορεί. Για ενιαίο πολιτικό κόμμα; Δύσκολα, αλλά θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για συνεργασία. Ποιος θα ηγηθεί; Μάλλον ο ΣΥΡΙΖΑ Ο Στέφανος Κασσελάκης θα ορκιστεί πρωθυπουργός το 2027!

Λοιπόν πάρτε χαρτί και μολύβι. ΝΔ 29%, ΣΥΡΙΖΑ 21%, ΠΑΣΟΚ:12%. Η Νέα Δημοκρατία 29% και η Δημοκρατική Παράταξη 33%.

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αν «πέσει» ο Στέφανος Κασσελάκης «χάνονται»

Η Πυθία αποκαλύπτειΑς μην γελιόμαστε. Τα φαινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ...

Η «βόμβα» που έχει στο συρτάρι του ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Αλέξη Τσίπρα

Η Πυθία αναρωτιέται Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Ο...

To μαρτυριάρικο παρεάκι της COSMOTE στην Κίμωλο και τα χαμένα εσώρουχα της «κακιάς» μάγισσας με τα κοτσιδάκια

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου.Το καλοκαίρι έχει μπει...