Τελικά η Ρωσία είναι η σωστή πλευρά της ιστορίας

Η Ρωσία είναι η σωστή πλευρά της ιστορίας στην Ουκρανική κρίση.
Αν και η Ρωσία είναι η επιτιθέμενη χώρα και η Ουκρανία η αμυνόμενη και με βάση την λογική ο αμυνόμενος έχει δίκιο… στην περίπτωση της Ουκρανίας το αφήγημα είναι διαφορετικό από αυτό που παρουσιάζεται ως… ορθό….
Η Ουκρανία δεν σεβάστηκε τις συμφωνίες του Μινσκ του 2014 για τις ημιαυτόνομες περιοχές του Donbass, του Donetsk και του Luhansk.
Μάλιστα ο Zelensky είχε δώσει εντολές σε παραστρατιωτικές οργανώσεις, όπως τους Azov να εξαπολύουν επιθέσεις μαζί με τον τακτικό στρατό.
Είχαν σκοτωθεί 14.500 ρωσώφωνοι μεταξύ 2014 και έως τον Φεβρουάριο του 2022 πριν ξεκινήσει η ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Επίσης ο Ουκρανικός στρατός προετοιμαζόταν να καταλάβει πλήρως το Donbass όλα αυτά οδήγησαν στην εισβολή των ρώσων στην Ουκρανία.
Εν συνεχεία ξεκίνησε ένα πόλεμος… όπου έλαβε πολύπλευρες διαστάσεις…
Και ενώ οι ουκρανοί αγωνίζονται για τα εδάφη τους… η παρουσία του ΝΑΤΟ, των απαράδεκτων βρετανών και των ανιστόρητων αμερικανών επιδείνωσε την κατάσταση…
Οι κινήσεις των μυστικών υπηρεσιών της Βρετανίας να προβαίνουν σε τρομοκρατικά χτυπήματα στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2 αλλά και στην Κριμαία, στην γέφυρα του Κερτς αλλά και στο χτύπημα με drones στον Στόλο της Ρωσίας στην Σεβαστούπολη της Κριμαίας δείχνουν… ότι η Βρετανία παίζει βρώμικα παρασύροντας την Ουκρανία σε ένα πόλεμο ψευδαισθήσεων…
Η Ρωσία δεν θα νικηθεί, και τα εδάφη που έχει καταλάβει σχεδόν το 22,5% των εδαφών της Ουκρανίας, Donetsk, Luhansk, Zaporizhia και Kherson δεν θα επιστραφούν στην Ουκρανία.
Επίσης 14.000.000 Ουκρανοί έχουν εκτοπιστεί από τις εστίες τους…
Επίσης το 44% των υποδομών ενέργειας της Ουκρανίας έχει καταστραφεί… δημιουργώντας πολλά ερωτηματικά για το πώς οι άνθρωποι θα δώσουν μάχη με το κρύο στον χειμώνα που έρχεται…
Έναντι αυτών…. το ΝΑΤΟ άδραξε την ευκαιρία να στείλει περισσότερα στρατεύματα στην Ανατολική Ευρώπη… προκαλώντας ακόμη περισσότερο την Ρωσία.
Έως σήμερα 38.000 στρατιώτες του ΝΑΤΟ σταθμεύουν στην Ανατολική Ευρώπη ενώ 8.000 με 9.000 μισθοφόροι βρίσκονται ήδη στην Ουκρανία και υποστηρίζουν τον Ουκρανικό στρατό…
Το ΝΑΤΟ αποδείχθηκε μέρος του προβλήματος και… πολιτικοί πολεμοχαρείς όπως τους αποκαλούμε στην Ελλάδα, όπως ο Erdogan αποδεικνύεται μέρος της λύσης…
Η συμμετοχή της Ρωσίας εκ νέου στην συμφωνία των σιτηρών είναι επιτυχία του Erdogan του τούρκου Προέδρου…

Αλλάζουν οι πολιτικοί… βλέπουν και θέλουν διάλογο Ρωσίας – Ουκρανίας…

Η Γερμανία θέλει διάλογο

Ο Γερμανός καγκελάριος Scholz άλλαξε τη θέση του και τάσσεται πλέον υπέρ της εξεύρεσης κοινής λύσης με τον Ρώσο πρόεδρο Putin, την άποψη αυτή εξέφρασε ο Τούρκος πρόεδρος Erdogan.
«Η διπλωματία των ηγετών είναι κρίσιμη για την επίλυση προβλημάτων.
Ακόμη και ο γερμανός καγκελάριος κράτησε μια εντελώς διαφορετική στάση εναντίον του Putin πριν από ένα μήνα και τώρα άλλαξε τη στάση του απέναντι στη Ρωσία, υποστηρίζοντας την αναζήτηση μιας κοινής γλώσσας» .

Υπέρ του διαλόγου και η Ιταλία

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών πιστεύει ότι είναι απαραίτητο να επιδιωχθούν διαπραγματεύσεις μεταξύ Putin και Zelensky
Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι πιστεύει ότι είναι απαραίτητο να επιτευχθούν συμφωνίες μεταξύ των προέδρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ουκρανίας.
«Ο στόχος πρέπει να είναι μια συμφωνία, μια συνάντηση μεταξύ Putin και Zelensky, ώστε να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων»…
Και η Ιταλία τάσσεται υπέρ του διαλόγου Ρωσίας και Ουκρανίας ώστε να επιλυθεί η Ουκρανική κρίση…

Οι ΗΠΑ πρέπει να φέρουν την Ουκρανία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

Οι ΗΠΑ θα πρέπει να φέρουν την Ουκρανία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το συντομότερο δυνατό για να αποφευχθεί μια άμεση σύγκρουση μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας.
Ο Kupchan, πρώην ανώτερος διευθυντής ευρωπαϊκών υποθέσεων στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου (NSC), καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Τζορτζτάουν σε άρθρο του τόνισε τα εξής:
«Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Biden «έκανε τη σωστή επιλογή χαρακτηρίζοντας τη στήριξη για την Ουκρανία στρατηγική προτεραιότητα, αλλά όχι ζωτικό συμφέρον» και «χωρίς να εισέλθει άμεσα σε σύγκρουση».
Ωστόσο, «η διατήρηση της συμμετοχής των ΗΠΑ σε επίπεδο που είναι προς το συμφέρον τους γίνεται όλο και πιο δύσκολη υπόθεση», παραδέχεται ο Kupchan.
Σημειώνει ότι «για να αποφευχθεί ο κίνδυνος κλιμάκωσης της σύγκρουσης σε άμεση αντιπαράθεση μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας, θα πρέπει να υπάρξει άμεση συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Ουκρανίας», πιστεύει ο Kupchan.

«Ο κίνδυνος μιας ευρύτερης σύγκρουσης μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας αυξάνεται καθημερινά» και οι οικονομικές συνέπειες της σύγκρουσης στην Ουκρανία απειλούν «να υπονομεύσουν τις δυτικές δημοκρατίες».
«Ήρθε η ώρα οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους να εμπλακούν άμεσα στον καθορισμό των στρατηγικών στόχων της Ουκρανίας, στη διαχείριση της σύγκρουσης και στην επίτευξη της διπλωματικής της κατάληξης», έγραψε ο Kupchan.
«Η Δύση θα πρέπει να φέρει την Ουκρανία και τη Ρωσία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να κάνει διπλωματική προσπάθεια για να τερματιστεί ο πόλεμος και να επιτευχθεί συμφωνία για τα εδάφη».

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Lavrov δήλωσε ότι η ρωσική ηγεσία είναι ακόμη έτοιμη για διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία. Σημείωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να ακούσει τους συναδέλφους από τη Δύση, εάν προσφερθούν να οργανώσουν συνομιλίες λαμβάνοντας υπόψη τα συμφέροντα της Ρωσίας.
Επίσης, ο γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Peskov εξέφρασε την άποψη ότι οι διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία πρέπει να διεξαχθούν πρωτίστως με τις ΗΠΑ, καθώς η Ουκρανία ενεργεί «κατόπιν εντολών από το εξωτερικό»

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ