Τα οφέλη από το Ταμείο Ανάκαμψης

Στη διάρκεια της συζήτησης «Ο Δρόμος προς την Ανάκαμψη» που διοργάνωσαν από κοινού η Νέα Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) στην Αθήνα, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε τη σημασία των κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης. Τόνισε ότι τα κονδύλια αυτά, τα οποία ανέρχονται σε 36 δισ. ευρώ, ισοδυναμούν με περίπου 18% του ελληνικού ΑΕΠ, και δεν είναι προνόμιο μόνο μεγάλων εταιρειών αλλά προσφέρουν οφέλη σε όλη την κοινωνία, μεταξύ άλλων και μέσω της αναβάθμισης των υποδομών στον τομέα της Υγείας.

Ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε την ανάγκη για ισορροπία μεταξύ των προτεραιοτήτων που ορίζει το Ταμείο Ανάκαμψης και των εθνικών προτεραιοτήτων, ενώ επισήμανε την ευελιξία που παρέχει η Ε.Ε. για την ανακατεύθυνση πόρων, ειδικά μετά από φυσικές καταστροφές όπως οι πλημμύρες.

Από την πλευρά του, ο Μάνφρεντ Βέμπερ, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, τόνισε τη σημασία της διατήρησης της οικονομικής σταθερότητας και κατέστησε σαφές ότι τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για την ενεργοποίηση επιπλέον δαπανών μέσω του «κουτιού των παροχών». Αυτή η θέση αποτελεί αντίλογο σε «τρελές απαιτήσεις» που, κατά την άποψή του, προέρχονται από την Αριστερά, όπως η «αγρανάπαυση», επιδιώκοντας να επικεντρωθεί στη διασφάλιση μιας σταθερής οικονομικής πορείας για την Ευρώπη.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέα δημοσκόπηση-σοκ για τον ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλες απώλειες και για τη ΝΔ – Που πάνε οι ψηφοφόροι

Τα κριτήρια ψήφου στις ευρωεκλογές, τη συνεχή «αιμορραγία» των...

Ανατροπή με Αναστασία Γιάμαλη και ΣΚΑΪ;

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....