Τα εισοδήματα, οι καταθέσεις και τα ακίνητα και του Μητσοτάκη και της Μαρέβας

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής οι 1.034 δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης «πόθεν έσχες» των πολιτικών για το έτος 2022 (χρήση 2021). Όπως προκύπτει από τη δήλωση του πρωθυπουργού ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα εισοδήματά του για τη συγκεκριμένη χρήση ήταν: 1.500.000 ευρώ (ποσά από διάθεση περιουσιακών στοιχείων δάνεια, δωρεές, κληρονομιές, επίδομα αλλοδ., εφάπαξ κτλ.), 3.692 ευρώ από αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα, 12.710 ευρώ από ακίνητα, 35.842 ευρώ (συνολικό καθαρό εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες, επιδόματα, πρόσθετες αμοιβές κλπ.) και εισοδήματα που εξαιρούνται από φόρο και εισφορά ύψους 33.994 ευρώ.

Η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόβσκι – Μητσοτάκη δήλωσε τα εξής εισοδήματα: εισόδημα από υπεραξία μεταβίβασης κεφαλαίου 173.823 ευρώ, 34.000 ευρώ από ακίνητα, 141.176 ευρώ (ποσά από διάθεση περιουσιακών στοιχείων δάνεια, δωρεές, κληρονομιές, επίδομα αλλοδ., εφάπαξ κτλ.).

Οι καταθέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ανέρχονται σε 1.291.051 ευρώ και 87,12 δολ. ΗΠΑ. Οι καταθέσεις της συζύγου ανέρχονταν σε 568.950,45 ευρώ και 177,712 δολάρια ΗΠΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός δήλωσαν συνολικά 39 ακίνητα ενώ είχαν στην κατοχή τους τέσσερα οχήματα, συγκεκριμένα τρία επιβατικά αυτοκίνητα και ένα φορτηγό.

Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις πόθεν έσχες αναρτήθηκαν στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής των Ελλήνων ανέλεγκτες από την Επιτροπή, όπως τις έχουν καταθέσει οι υπόχρεοι.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΕΔΩ

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το «ταμείο» του νέου κόμματος: Ποιοι χρηματοδοτούν την Καρυστιανού;

Το παρασκήνιο των επαφών με επιχειρηματίες και ο ρόλος του στενού πυρήνα

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις