Τα δουλικά της ΕΡΤ ξεπλένουν το αίμα με λέξεις – «Λεηλασία» ο αγώνας για επιβίωση στη Γάζα, καμία αναφορά στη γενοκτονία που διαπράττει το Ισραήλ

Η Πυθία αποκαλύπτει

Στο ρεπορτάζ της ΕΡΤ, είδαμε την χυδαία απόπειρα να παρουσιαστεί ότι Παλαιστίνιοι «λεηλάτησαν» αποθήκη τροφίμων. Έτσι περιέγραψε η δημόσια τηλεόραση τις δραματικές ώρες που ζουν οι άνθρωποι που λιμοκτονούν στη Γάζα με τη σφραγίδα του κράτους-τρομοκράτη στη Μέση Ανατολή, του Ισραήλ. Έτσι παρουσιάστηκαν οι δραματικές στιγμές για οικογένειες που παλεύουν να κρατηθούν ζωντανές κάτω από βόμβες, αποκλεισμούς και τη γενοκτονία που διαπράττει το Ισραήλ.

Και όμως, η δημόσια τηλεόραση – που χρηματοδοτείται από όλους μας – επέλεξε να υιοθετήσει τη γλώσσα των καταπιεστών. Να αποκαλέσει «λεηλασία» την πράξη της επιβίωσης. Να εξισώσει τους πεινασμένους με εγκληματίες. Να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα για να μη «θιγούν» οι γεωπολιτικές ισορροπίες και οι «σχέσεις» με το Ισραήλ.

Οι λέξεις έχουν βαρύτητα. Και όταν κρατικοί φορείς επιλέγουν να εξορίσουν όρους όπως λιμοκτονία, κατοχή, σφαγή, και να σιωπούν μπροστά σε εικόνες παιδιών που πεθαίνουν για λίγο ψωμί, τότε δεν μιλάμε για ενημέρωση — μιλάμε για συνενοχή.


Χθες, στο PERIODISTA.GR…

…σας αποκαλύψαμε πώς τα ελληνικά ΜΜΕ λειτουργούν ως αναμεταδότες της προπαγάνδας του Ισραήλ. Σήμερα, η ΕΡΤ έρχεται να μας το θυμίσει με τον πιο ωμό τρόπο: δεν είναι μόνο θέμα πολιτικής γραμμής – είναι θέμα ηθικής κατάρρευσης.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...

Το πολιτικό παρασκήνιο πίσω από τη συμφωνία ΠΑΟΚ – Μυστακίδη για τη Νέα Τούμπα

Η ελληνική κυβέρνηση αρνείται εμπλοκή στη συμφωνία του Α.Σ. ΠΑΟΚ με τον Αριστοτέλη Μυστακίδη για τη Νέα Τούμπα. «Δεν γνωρίζαμε για το deal», ανέφερε πηγή του Μαξίμου. Η συμφωνία αφορά πλήρη ιδιωτική χρηματοδότηση.

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.