Ταγίπ Ερντογάν: Στόχος μας να διαλύσουμε την ταραγμένη ατμόσφαιρα στο Αιγαίο

Σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους, ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, ανέφερε ότι «Με τον Μητσοτάκη έχουμε στόχο να διαλύσουμε την ταραγμένη ατμόσφαιρα στο Αιγαίο», υπογραμμίζοντας για ακόμα μία φορά το θετικό κλίμα που επικράτησε κατά την διάρκεια της συνάντησης των δύο ηγετών.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε ότι η επικείμενη σύνοδος κορυφής της Θεσσαλονίκης, η οποία αναμένεται να γίνει στις αρχές Δεκεμβρίου, θα αποτελέσει σημαντικό άλμα στις σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας.

«Στόχος μας η αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο»

«Ελπίζουμε ότι θα αλλάξει πολλά πράγματα και θα ωφελήσει αμοιβαία και τις δύο πλευρές», είπε, προσθέτοντας ότι οι κορυφαίοι διπλωμάτες των δύο χωρών θα έχουν προκαταρκτικές συνομιλίες πριν από τη σύνοδο κορυφής.

«Στόχος μας είναι η αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο και ο Μητσοτάκης έχει επίσης παρόμοια στάση», δήλωσε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι η επικείμενη σύνοδος κορυφής θα αλλάξει πολλά πράγματα στις σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας.

Ο Ερντογάν επεσήμανε επίσης ότι η Τουρκία και η Ελλάδα έχουν περάσει σοβαρές φυσικές καταστροφές πρόσφατα και αυτές οι καταστροφές τους έφεραν πιο κοντά, κάτι που ενισχύθηκε περαιτέρω μέσω της διπλωματίας.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέα δημοσκόπηση-σοκ για τον ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλες απώλειες και για τη ΝΔ – Που πάνε οι ψηφοφόροι

Τα κριτήρια ψήφου στις ευρωεκλογές, τη συνεχή «αιμορραγία» των...

Ανατροπή με Αναστασία Γιάμαλη και ΣΚΑΪ;

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....