Τέταρτο κόμμα στις δεύτερες εκλογές το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη – Ποιο κόμμα θα είναι τρίτο – Η μεγάλη έκπληξη των δεύτερων εκλογών και η εκτόξευση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Σήμερα σας έχω φοβερά νέα από το πεδίο των δημοσκοπήσεων.

Αρχικά να γράψουμε πως όλοι περιμένουν νίκη της Νέας Δημοκρατίας, έστω και οριακή, αφού ακόμη και η δημοσκόπηση του Euractiv για την οποία πανηγυρίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ δείχνει τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται.

Οι δημοσκόποι στο παρασκήνιο συμφωνούν ότι η Νέα Δημοκρατία θα έχει τελικά ένα προβάδισμα των 3-4 μονάδων στις πρώτες εκλογές. Δηλαδή μπορεί να δούμε ένα 32% για το κόμμα Μητσοτάκη και ένα 29% για τον ΣΥΡΙΖΑ στις πρώτες εκλογές ή ένα 34% με 30% αντίστοιχα.

Εκεί που πλέον συμφωνούν όλοι είναι ότι το ΠΑΣΟΚ θα παραμείνει σε μονοψήφιο ποσοστό, γεγονός που θα αποτελέσει αποτυχία για τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Εκεί, όμως, που έρχεται η μεγάλη σφαλιάρα για τη Χαριλάου Τρικούπη είναι στις δεύτερες εκλογές. Κυρίως η Νέα Δημοκρατία αναμένεται να λεηλατήσει το ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα συμπιεστεί με τα ποσοστά του να συρρικνώνονται. Εκεί μπορεί να δούμε τη ΝΔ να πηγαίνει στο 38% (κάποιοι βλέπουν ακόμη και 40%), τον ΣΥΡΙΖΑ στο 35 ή στο 36% και το ΠΑΣΟΚ να πέφτει ακόμη και στο 5% με το ΚΚΕ να έρχεται τρίτο.

Ακόμη πιο μεγάλο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι μετά από την δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, δεδομένου ότι στις πρώτες εκλογές Βελόπουλος και Βαρουφάκης θα έχουν περάσει οριακά το 3% και στη συνέχεια θα συμπιεστούν κι εκείνοι, μπορεί να προκύψει ακόμη και τετρακομματική βουλή με τη ΝΔ να παίρνει άνετα την αυτοδυναμία!

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αν «πέσει» ο Στέφανος Κασσελάκης «χάνονται»

Η Πυθία αποκαλύπτειΑς μην γελιόμαστε. Τα φαινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ...

Η «βόμβα» που έχει στο συρτάρι του ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Αλέξη Τσίπρα

Η Πυθία αναρωτιέται Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Ο...

To μαρτυριάρικο παρεάκι της COSMOTE στην Κίμωλο και τα χαμένα εσώρουχα της «κακιάς» μάγισσας με τα κοτσιδάκια

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου.Το καλοκαίρι έχει μπει...