Τέλος: Έρχονται ακόμη πιο σκληρά μέτρα για να προστατευτεί η κοινωνία από τους αντιεμβολιαστές

Τους ανεμβολίαστους θα αφορούν τα μέτρα που σχεδιάζει η Κυβέρνηση για το αμέσως επόμενο διάστημα. Υπό συζήτηση είναι ακόμη και το ενδεχόμενο lockdown για όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά της CoViD.

Τα παραπάνω ανέφερε τη Δευτέρα στο Open ο υπουργός Υγείας, προαναγγέλλοντας επίταξη υπηρεσιών γιατρών εντός της εβδομάδας. Ο Θάνος Πλεύρης τόνισε πως υπάρχει ήδη κινητοποίηση από τους Ιατρικούς Συλλόγους, ενώ ένας αριθμός γιατρών έχουν ενημερώσει πως θέλουν να συνδράμουν το ΕΣΥ.

“Είτε με την εθελοντική συμμετοχή είτε με την επιστράτευση, τα κενά θα καλυφθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας”, υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας, εκτιμώντας πως από την επίταξη υπηρεσιών, θα απαιτηθούν 48 ώρες μέχρι να ενταχθούν οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία.


Σε πρώτη φάση – είπε – θα ολοκληρωθεί έως αύριθο η ένταξη με εθελοντική συμμετοχή και θα ακολουθήσει η επίταξη. “Είμαστε σε συνεννόηση με τους Ιατρικούς Συλλόγους”, τόνισε ο κ. Πλεύρης, σημειώνοντας πως στόχος είναι να εξαντληθεί η εθελοντική παρουσία των γιατρών.

Όπως ανέφερε, η κάλυψη των κενών στο ΕΣΥ θα ξεκινήσει από τη Θεσσαλία και τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ το μέτρο θα επεκταθεί, εάν αυτό απαιτηθεί.

Σε κάθε περίπτωση, αν δεν καλυφθούν τα κενά μέσα στην εβδομάδα, θα γίνει επίταξη των υπηρεσιών.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1