Σχέδιο της Χαμάς για κατάπαυση πυρός 135 ημερών στη Γάζα

Η Χαμάς παρουσίασε ένα σχέδιο εκεχειρίας που προβλέπει τη σιγή των όπλων στη Γάζα για διάστημα τεσσεράμισι μηνών. Στις βασικές προτάσεις περιλαμβάνεται η απελευθέρωση όλων των ομήρων, η απόσυρση των ισραηλινών στρατευμάτων από τη Λωρίδα της Γάζας και η επίτευξη συμφωνίας για την τερματισμό του πολέμου.

Αυτή η πρωτοβουλία της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης αποτελεί απάντηση σε πρόσφατη πρόταση που διαμεσολαβήθηκε από την Αίγυπτο και το Κατάρ, στοχεύοντας στην έναρξη της μεγαλύτερης μέχρι σήμερα διπλωματικής προσπάθειας για την επίτευξη μιας παρατεταμένης παύσης των εχθροπραξιών.

Από την πλευρά του, το Ισραήλ δεν έχει ακόμη δημόσια απαντήσει στην πρόταση, διατηρώντας τη θέση ότι δεν θα προχωρήσει σε απόσυρση των δυνάμεών του από τη Γάζα χωρίς την εξάλειψη της Χαμάς.

Η αντιπρόταση της Χαμάς, σύμφωνα με προσχέδιο που εξετάστηκε από το Reuters, περιγράφει τρεις φάσεις εκεχειρίας, διάρκειας 45 ημερών η κάθε μία, κατά τις οποίες θα ανταλλαγούν ομήροι για παλαιστίνιους κρατούμενους, θα ξεκινήσει η ανοικοδόμηση της Γάζας, οι ισραηλινές δυνάμεις θα αποσυρθούν πλήρως και θα πραγματοποιηθεί ανταλλαγή πτωμάτων.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανατροπή με Αναστασία Γιάμαλη και ΣΚΑΪ;

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Νέα δημοσκόπηση-σοκ για τον ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλες απώλειες και για τη ΝΔ – Που πάνε οι ψηφοφόροι

Τα κριτήρια ψήφου στις ευρωεκλογές, τη συνεχή «αιμορραγία» των...