Σφοδρή επίθεση των ΗΠΑ στη Γερμανία:  «Είστε μια μεταμφιεσμένη τυραννία»!

Σφοδρότατη επίθεση κατά της Γερμανίας που όμοιά της δεν έχει υπάρξει ξανά στα χρονικά των αμερικανο-γερμανικών σχέσεων από το τέλος του Β΄ ΠΠ και μετά για την απόφαση να χαρακτηριστεί εξτρεμιστικό κόμμα η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) εξαπέλυσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάρκο Ρούμπιο.
Ο Αμερικανός υπουργός και Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, από εχθές, έκανε λόγο ευθέως για μη δημοκρατική απόφαση και λέει ότι το κόμμα ενόχλησε το κατεστημένο γιατί αντιτίθεται στις πολιτικές των ανοιχτών συνόρων.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ είπε ότι «αυτό που είναι πραγματικά εξτρεμιστικό δεν είναι το δημοφιλές AfD -το οποίο κατέλαβε τη δεύτερη θέση στις πρόσφατες εκλογές- αλλά οι θανατηφόρες πολιτικές του κατεστημένου για τα ανοιχτά σύνορα σε μετανάστες στις οποίες αντιτίθεται το AfD».

Καταλήγει γράφοντας ότι «η Γερμανία πρέπει να αντιστρέψει την πορεία της».

Είπε συγκεκριμένα ο Ρούμπιο:

«Η Γερμανία μόλις έδωσε στην υπηρεσία κατασκοπείας της, νέες εξουσίες για να παρακολουθεί την αντιπολίτευση. Αυτό δεν είναι δημοκρατία. Είναι μια μεταμφιεσμένη τυραννία.

Αυτό που είναι πραγματικά εξτρεμιστικό δεν είναι το δημοφιλές AfD – το οποίο κατέλαβε τη δεύτερη θέση στις πρόσφατες εκλογές – αλλά μάλλον οι αδιέξοδες πολιτικές μετανάστευσης και των ανοιχτών συνόρων του κατεστημένου, στις οποίες αντιτίθεται το AfD».

Νωρίτερα σήμερα, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος χαρακτήρισε στο σύνολό την AfD «εξακριβωμένα ακροδεξιά». Έως τώρα το κόμμα ήταν κατηγοριοποιημένο ως «ύποπτη περίπτωση δεξιού εξτρεμισμού» και τοπικές οργανώσεις του είχαν ταξινομηθεί ως «εξακριβωμένα δεξιές εξτρεμιστικές». Η απόφαση της Υπηρεσίας δεν συνεπάγεται ωστόσο αυτόματη απαγόρευση του κόμματος, αλλά προς τα εκεί κλίνει η γενική όδευση.

Σύμφωνα με την σημερινή ανακοίνωση της Υπηρεσίας, η AfD έχει «εξακριβωμένες ακροδεξιές τάσεις» και είναι «αντίθετη στην ελεύθερη και δημοκρατική βασική τάξη», ενώ «περιφρονεί την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικές δημοσκοπήσεις – Εφιάλτης για τον Μητσοτάκη: Η Ελληνική Λύση πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας

Ανατροπή στις μυστικές δημοσκοπήσεις: Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αναδεικνύεται πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα

Προβληματισμός και μεγάλη αγωνία των ολιγαρχών για τον Τσίπρα – Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Μαρινάκη

Σκεπτικισμός στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εμφάνισή του στο συνέδριο του Economist θεωρήθηκε «άχρωμη» και χωρίς απήχηση

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ