Σφοδρή επίθεση Βελόπουλου στην κυβέρνηση: «Δυστυχώς επιχειρείτε να συγκαλύψετε το έγκλημα στα Τέμπη»

Σφοδρά «πυρά» στην κυβέρνηση για το πολύνεκρο έγκλημα στα Τέμπη εξαπέλυσε ο Κυριάκος Βελόπουλος, μιλώντας στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, επισήμανε ότι «δυστυχώς επιχειρείτε να συγκαλύψετε το έγκλημα. Αλλά ευτυχώς υπάρχουν ακόμα κάποιοι που το ψάχνουν».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ανέφερε ότι «η εισαγγελέας πρωτοδικών Λάρισας παρέκαμψε το νόμο περί ευθύνης υπουργών και εξέδωσε απορριπτική απόφαση για όσους είχαν μηνύσει οι συγγενείς των θυμάτων, για ενέργειες που αφορούσαν το μπάζωμα του σημείου της τραγωδίας», επισημαίνοντας ότι «η μήνυση αφορούσε την παράβαση καθήκοντος και την απόκρυψη στοιχείων» και «έτσι έβγαλε λάδι τους πολιτικούς κατά παράβαση του νόμου».

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Βελόπουλος ανέφερε ότι «κατά τη διάρκεια της πρότασης μομφής που συζητήθηκε στη Βουλή, ειπώθηκε κάτι πολύ σοβαρό, που όμως πέρασε στα “ψιλά”. Ο κ. Μητσοτάκης ομολόγησε την ενοχή του! Είπε ότι “εκείνο το βράδυ του εγκλήματος δεν έκλεισε μάτι, ενημερωνόταν συνεχώς και έδινε εντολές”. Αφού λοιπόν αυτός έδινε εντολές, αυτός ευθύνεται και για το έγκλημα. Το παραδέχθηκε! Αυτός είναι ο υπεύθυνος!».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κατηγόρησε τη ΝΔ ότι κυβερνάει με «διλήμματα και με διχασμό». «Λέτε ότι αν δεν ψηφίσουν οι Έλληνες ΝΔ θα έχουμε αποσταθεροποίηση. Μα μέχρι χθες μας λέγατε ότι κάποιος ολιγάρχης είναι που επιδιώκει την αποσταθεροποίηση. Τώρα πάλι εκβιάζετε τους Έλληνες. Μια ζωή εκβιάζετε και διχάζετε» είπε.

Παράλληλα, επικαλούμενος αποτελέσματα έρευνας, επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει «πετύχει να γκρεμίσει τους θεσμούς», καθώς, όπως είπε, «το 70% δεν εμπιστεύεται τη Δικαιοσύνη και τους δικαστές και το 87% δεν εμπιστεύεται τα πολιτικά κόμματα».

Ο Κυριάκος Βελόπουλος, αναφερόμενος στον πρωθυπουργό, είπε ότι «εγώ τα λεφτά που έχω, τα έβγαλα από τη δουλειά μου. Δεν μου άφησε λεφτά ο πατέρας μου, ούτε πήγα στο Κολλέγιο Αθηνών».

Απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα, πρόσθεσε ότι η «βασική διαφορά που έχουμε εμείς από εσάς είναι ότι εσάς το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι ο πλουτισμός. Ο πλουτισμός, ο προσωπικός σας και των φίλων σας», ενώ υπενθύμισε ότι κάλεσε «όλους τους πολιτικούς αρχηγούς για έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων» αλλά δεν έλαβε «απάντηση ακόμα».

Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ανέφερε ότι «εμείς θέλουμε την εξουσία για να τη δώσουμε στον λαό». «Θέλουμε πίσω το μέλλον μας» τόνισε, δίνοντας «ραντεβού με το μέλλον στις 9 Ιουνίου», στις ευρωεκλογές.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ