ΣΥΡΙΖΑ: Προς κύρωση στη Βουλή τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία

H εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά, από το Πρώτο Πρόγραμμα με αφορμή τη σημερινή δήλωση του πρωθυπουργού για την στάση και τις ενέργειες της νέας προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας, δήλωσε:

«Γιατί 5 χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας η κυβέρνησή του δεν έφερε προς κύρωση στη Βουλή τα τρία Πρωτόκολλα, τα τρία μνημόνια συνεργασίας, ούτως ώστε να δέσει καλύτερα η Συμφωνία των Πρεσπών;

Εμείς τηρήσαμε τα συμφωνηθέντα ή αφήναμε δια της διολισθήσεως να σέρνεται μία κατάσταση, γνωρίζοντας ότι υπάρχει πολύ μεγάλος κίνδυνος, αυτό ήταν ορατό σε όλους, να επανέλθουν οι εθνικιστικές δυνάμεις στην ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας;».

Η κ. Κεχαγιά επισήμανε ότι φέρνοντας ο ΣΥΡΙΖΑ τη Συμφωνία των Πρεσπών και την κύρωσή της, «δέχθηκε απίστευτο πόλεμο από την τότε αξιωματική αντιπολίτευση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και από άλλα κόμματα της σημερινής αντιπολίτευσης, το ΠΑΣΟΚ, που φωνάζουν όπως φωνάζει και η κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών χθες και ο κύριος Μητσοτάκης σήμερα, με χαρακτηρισμούς μάλιστα ότι πρόκειται για μία ενδοτική συμφωνία».

«Βλέπουμε όμως, πόσο χρήσιμη είναι η Συμφωνία αυτή για τη διατήρηση της σταθερότητας και της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή, σε μία εύθραυστη περιοχή και με την έλευση της νέας πολιτικής ηγεσίας στο τιμόνι της χώρας, πόσο αυτές οι ισορροπίες μπορεί να διαταραχθούν.

Έχουμε λοιπόν τώρα εκ των υστέρων την κυβέρνηση να λέει, μα κάθε Συμφωνία πρέπει να τηρείται.

Εν τούτοις δεν έκανε τίποτα όλα αυτά τα χρόνια, γιατί δηλώνει τον σεβασμό της ως προς αυτήν, ως προς μία διεθνή συνθήκη, για να την διαφυλάξει, να την προστατέψει και να κληθούμε να καταστούμε πυλώνας ως χώρα ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή» .

«Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ θα πάρουμε πρωτοβουλίες και θα φέρουμε προς κύρωση στη Βουλή τα τρία πρωτόκολλα συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία.

Θα γίνει σε άμεσο χρόνο και πρέπει να δούμε τι θα κάνει και η κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη, η οποία συνεχώς διαβεβαιώνει ότι θα έρθουν προς κύρωση τα μνημόνια, αλλά δεν το πράττει» υπογράμμισε η κ. Κεχαγιά.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ