ΣΥΡΙΖΑ με… γραβάτα

Του Μιχάλη Ψύλου

«Είμαι ένας από εσάς». Με αυτές τις τέσσερις λέξεις δήλωσε «μικρομεσαίος» ο νέος πρόεδρος πλέον του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, από το βήμα του πανευρωπαϊκού συνεδρίου για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, που διοργάνωσαν το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και η ΓΣΕΒΕΕ.

«Κάθε μικρή επιχείρηση έχει δικαίωμα σε ίσες ευκαιρίες να γίνει μεγάλη. Δυστυχώς, τα ολιγοπώλια, οι τράπεζες, οι διαχρονικές ιδεοληψίες και κρατικές ατολμίες, υπονομεύουν τον δικό σας “ελληνικό όνειρο”. Για να σταματήσει αυτό πρέπει να θεσπίσουμε κανόνες», υπογράμμισε ο κ. Κασσελάκης.

Ο νέος επικεφαλής πλέον της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλησε να δώσει ιδιαίτερο βάρος στο «επιχειρείν». Και κυρίως στη μεσαία τάξη.

Το αν θα καταφέρει να πείσει ο κ. Κασσελάκης τον κόσμο των μικρομεσαίων, που είχαν χαθεί μέχρι τώρα για τον ΣΥΡΙΖΑ, μένει να φανεί. Προηγουμένως θα χρειαστεί να περάσει τον πήχη της εσωκομματικής αμφισβήτησης. Γιατί είναι σαφές ότι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανταγωνίζονται δύο τελείως διαφορετικοί, πολιτικά και ιδεολογικά, κόσμοι. Και η τοξική έως και δηλητηριώδης εσωκομματική, προεκλογική αντιπαράθεση έδειξε ότι υπάρχει ένα βαθύ ρήγμα στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο νέος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκινά βέβαια με ένα σημαντικό μειονέκτημα: δεν είναι βουλευτής, σε αντίθεση με τους εσωκομματικούς του αντίπαλους. Θα χρειαστεί λοιπόν να στηριχθεί στον «καλό στρατιώτη» Σωκράτη Φάμελλο για να εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ στις κοινοβουλευτικές διαμάχες που έρχονται και δεν θα είναι λίγες. Με πρώτη την οικονομία, που δεν θα περιμένει να ενημερωθεί πρώτα ο νέος αρχηγός.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Ναυτεμπορικής, ο κ. Κασσελάκης θα κάνει πολύ σύντομα «μία συνολική παρουσίαση των προτεραιοτήτων στην οικονομία και θα απαντήσει και στην ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΔΕΘ για δάνεια από μή τραπεζικούς οργανισμούς υπό την εποπτεία της ΤτΕ».

Η ακρίβεια παραμένει το μεγαλύτερο πρόβλημα και σε λίγες εβδομάδες θα προστεθεί και το πετρέλαιο θέρμανσης, που θα πωλείται πάνω από 1,5 ευρώ το λίτρο. Ένας δύσκολος αντίπαλος, μάλλον σαν ιός που μεταλλάσσεται και απειλεί τον τρόπο ζωής μας. «Δεν υπάρχουν δωρεάν γεύματα στην οικονομία», είχε πει ο «πατριάρχης» του νεοφιλελευθερισμού Μίλτον Φρίντμαν. Και ο νέος ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να τον «αποδομήσει» έμπρακτα. Για να πείσει τουλάχιστον τους οπαδούς και τα μέλη του κόμματός του, που τον εμπιστεύθηκαν.

Σε κάθε περίπτωση, δεν θα είναι εύκολο να βάλει… γραβάτα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Για καλό και για κακό πάντως ο κ. Κασσελάκης σε μια συμβολική κίνηση, έκανε ανταλλαγή γραβάτας με τον επιτυχημένο πρόεδρο του ΕΕΑ, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, μετά την ομιλία του στο συνέδριο. Προφανώς χρειάζεται …γούρι.

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανατροπή με Αναστασία Γιάμαλη και ΣΚΑΪ;

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Η αλήθεια για το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και τι θα συμβεί (λογικά) στο αυριανό ντέρμπι

Γράφει ο Πρόεδρος ΠΑΕ *Η ιδιότητα του μετά Χριστόν προφήτη...