ΣΥΡΙΖΑ: Η ηγεσία έχει αποφασίσει να πάει μέχρι τέλους το ξεκαθάρισμα

ΣΥΡΙΖΑ: Η ηγεσία έχει αποφασίσει να πάει μέχρι τέλους το ξεκαθάρισμα. Οι διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζονται στον απόηχο της πρώτης πράξης της διάσπασης, με την αποχώρηση της Ομπρέλας, ενώ στον ορίζοντα υπάρχει και δεύτερη.

Τα βλέμματα πέφτουν στην ομάδα των 6+6 η οποία εξετάζει τα επόμενα βήματά της που, όλα δείχνουν, θα την οδηγήσουν στην έξοδο.

Η ηγεσία προφανώς έχει αποφασίσει να πάει μέχρι τέλους το ξεκαθάρισμα, επομένως δεν κάνει πίσω από την φυσιογνωμία που αναδείχθηκε τις τελευταίες ημέρες.

Οι επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες καθώς τα στελέχη της ομάδας 6+6 βρίσκονται σε διαρκείς διαβουλεύσεις με τη βάση τους, και με άλλα πρόσωπα με τα οποία επιδιώκουν συντονισμό, είτε εντός του ΣΥΡΙΖΑ – ένα τέτοιο πρόσωπο φαίνεται πως είναι ο Γιάννης Δραγασάκης – είτε εκτός (πχ Ευκλείδης Τσακαλώτος).

Οι διαβουλεύσεις αναμένεται να συνεχιστούν όλη την εβδομάδα καθώς υπάρχουν και διαφορετικές ταχύτητες στο εσωτερικό – άλλοι είναι αποφασισμένοι να φύγουν άλλοι χρειάζονται περισσότερο να χρόνο να ζυγίσουν τα πράγματα. Στο τέλος αυτής της διαδικασίας πιθανόν το Σαββατοκύριακο ή αρχές της άλλης εβδομάδας, θα υπάρξει πανελλαδική σύσκεψη της τάσης για να ληφθούν αποφάσεις. Είναι πάντως με ερωτηματικό αν θα φτάσουν ως την επόμενη Κεντρική Επιτροπή, εφόσον αυτή γίνει, στις αρχές Δεκεμβρίου.

Η βασική προοπτική που έχει αναδειχθεί για τους 6+6 εκτός ΣΥΡΙΖΑ είναι η προσπάθεια, εφόσον τελικώς υπάρξει αποχώρηση, για συγκρότηση ενιαίας κοινοβουλευτικής ομάδας 10 βουλευτών μαζί με την Ομπρέλα. Προς το παρόν, «μαζεύονται» 9 βουλευτές (2+7) ωστόσο δεν θεωρείται αδύνατο να «τραβηχτούν» και μερικοί βουλευτές που ήταν προσκείμενοι στην Ομπρέλα ή την ομάδα Αχτσιόγλου αλλά δεν πήγαν απέναντι στη νέα ηγεσία.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μαξίμου 2015: Το απειλητικό μήνυμα πανίσχυρου εκδότη που «πάγωσε» κορυφαίο υπουργό του Αλέξη Τσίπρα – Η αλήθεια για τους εκβιασμούς στα media

Πρωτοκλασάτος υπουργός δείχνει SMS εκδότη με έμμεση απειλή για πρωτοσέλιδο. Το περιστατικό που αποκαλύπτει πώς λειτουργούσε η πίεση.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην υπόθεση «εκβιασμού» της Ζέττας Μακρή – Κλειδί το τιμολόγιο που παρουσίασε ο δημοσιογράφος

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση εκβιασμού της Ζέττας Μακρή από δημοσιογράφο. Ο κατηγορούμενος παρουσιάζει τιμολόγιο και κάνει λόγο για εμπορική συμφωνία. Όλα θα κριθούν στο Αυτόφωρο. Οι ισχυρισμοί και η αντίδραση της βουλευτού.

Ο Μάκης Βορίδης στη «Γη της Ελιάς»; Παραιτήθηκε και πάει… Μάνη με ρόλο-έκπληξη!

Ο Μάκης Βορίδης παραιτήθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και φημολογείται ότι θα παίξει στη "Γη της Ελιάς" ως Επιθεωρητής Επιδοτήσεων!

Ναύαρχος Αποστολάκης: Σοβαρές καταγγελίες για τις επιπτώσεις του έργου του Λάτση – Ποιος πληρώνει τις ρήτρες εκατομμυρίων ευρώ;

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης καταγγέλλει τα προβλήματα των έργων στο Ελληνικό: κυκλοφορία, ηχορύπανση, πλημμύρες και απώλεια πρασίνου.