ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά ονομαστική ψηφοφορία για τη ΛΑΡΚΟ

Με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ να διαμαρτύρονται έξω από τη Βουλή για την τροπολογία που κατέθεσε νυχτιάτικα η κυβέρνηση για τη δυνατότητα στον ειδικό διαχειριστή να παραδώσει την επιχείρηση στο νέο ιδιοκτήτη σε κατάσταση παύσης λειτουργίας, αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Την απόσυρση της τροπολογίας ζήτησαν το ΚΚΕ που κατέθεσε επίσης, αίτημα για διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας, αλλά και η Νέα Αριστερά.

Το ΠΑΣΟΚ δια στόματος Μιχάλη Κατρίνη επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση και για άλλη νυχτερινή τροπολογία, καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση δένει τα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων, καθώς σε περίπτωση άσκησης ποινικής δίωξης κατά τραπεζικών στελεχών, θα πρέπει να υπάρχει πρόταση από δύο επιθεωρητές της Τράπεζας της Ελλάδος.

Για τη συγκεκριμένη τροπολογία κατέθεσε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο μικροσκόπιο της αντιπολίτευσης μπήκε και η τροπολογία για παράταση έως τις 31 Δεκεμβρίου της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων «Πόθεν Έσχες», με τον Νίκο Παππά να καταλογίζει υποκρισία στην κυβέρνηση και να τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει την τροπολογία για το «Πόθεν Έσχες» με την πρόσθετη πρόνοια να κατατίθενται και οι ρυθμίσεις δανείων για τους υπόχρεους. «Έχει μία φωτογραφική υφή η διάταξη που έχετε φέρει και αφορά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία», επεσήμανε ο Νίκος Παππάς.

Σε ότι αφορά στην ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας περί έκτακτης φορολόγησης των υπερκερδών των διυλιστηρίων για το 2023, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και τομεάρχης Οικονομικών και Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Βγήκε μια ανακοίνωση ότι θα φορολογηθούν τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων κατά 33%. Είναι ο κατώτατος συντελεστής που προβλέπεται από τον σχετικό κανονισμό 1854/2022. Δεν τολμάτε να πάτε ούτε μία ποσοστιαία μονάδα πάνω από αυτό που επιβάλλει ο κανονισμός».

Για να συμπληρώσει αμέσως μετά: «Σε συζήτηση που είχε γίνει εντός της Εθνικής Αντιπροσωπείας, ο κ. Θεοχάρης είχε πει ότι για το 2023 δεν υπάρχουν υπερκέρδη των διυλιστηρίων. Καλωσορίζουμε την κυβέρνηση στην πραγματικότητα των υπερκερδών και ρωτάμε αν προτίθενται να πάνε στον ανώτατο προβλεπόμενο φορολογικό συντελεστή».

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο πόλεμος του Στέφανου Κασσελάκη στο deal της Attica Bank είναι πόλεμος (και) στον Αλέξη Τσίπρα

PeriodistaΤις προάλλες εξηγήσαμε για ποιους λόγους ο Στέφανος Κασσελάκης...