ΣΥΡΙΖΑ για Μέση Ανατολή: «Έντονη ανησυχία για την άνευ προηγουμένου κλιμάκωση»

Την έντονη ανησυχία του «για την άνευ προηγουμένου κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, μετά τις ενέργειες στα Υψίπεδα του Γκολάν, την Βηρυτό και την Τεχεράνη, οι οποίες απειλούν με ανάφλεξη την ευρύτερη περιοχή» εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ και καλεί την διεθνή κοινότητα να παρέμβει προκειμένου να υπάρξει άμεση αποκλιμάκωση.

Όπως επισημαίνει η Κουμουνδούρου, «ο ΟΗΕ, η Ε.Ε. και οι διεθνείς δρώντες οφείλουν να αναλάβουν εδώ και τώρα τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την άμεση αποκλιμάκωση και την επίδειξη της απαιτούμενης αυτοσυγκράτησης από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ «καθίσταται σαφές ότι η επίλυση του Παλαιστινιακού αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για την διατήρηση των εύθραυστων ισορροπιών και της ειρήνης στη Μέση Ανατολή. Είναι επομένως επιτακτική ανάγκη να επιτευχθεί άμεση κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, με επιστροφή όλων των αιχμαλώτων και με την επανεκκίνηση αξιόπιστων διαπραγματεύσεων των μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, για λύση δύο κρατών, στη βάση των συνόρων του 1967 με την Ανατολική Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα της Παλαιστίνης».

«Σε διαφορετική περίπτωση, οι συνεχιζόμενοι περιφερειακοί ανταγωνισμοί θα προκαλέσουν γενικευμένη σύρραξη στη Μέση Ανατολή, με ανυπολόγιστες επιπτώσεις για την ειρήνη και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή» προειδοποιεί η αξιωματική αντιπολίτευση.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά το ρόλο ελληνικής τράπεζας στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά τραπεζικό σκάνδαλο γύρω από τον...

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου