Συρία: Αμνηστία σε όλο το στρατιωτικό προσωπικό που κατατάχθηκε επί Άσαντ

Οι Σύροι αντάρτες χορήγησαν αμνηστία σε όλο το στρατιωτικό προσωπικό που κατατάχθηκε κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του ανατραπέντος προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, ανακοίνωσαν σήμερα οι αντάρτες στο κανάλι τους στο Telegram.

Ταυτόχρονα το συριακό κοινοβούλιο ανακοίνωσε ότι σέβεται τη βούληση του λαού να οικοδομήσει «μια νέα Συρία», χαιρετίζοντας «μια ιστορική ημέρα» την επομένη της κατάληψης της πρωτεύουσας Δαμασκού από τους αντάρτες και τη διαφυγή του πρώην προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

“Η 8η Δεκεμβρίου είναι μια ιστορική μέρα στη ζωή όλων των Σύρων. Υποστηρίζουμε την επιθυμία του λαού να οικοδομήσει μια νέα Συρία εστιασμένη σε ένα καλύτερο μέλλον, που θα διέπεται από νόμους και δικαιοσύνη”, τόνισε το κοινοβούλιο σε ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana, το λογότυπο του οποίου στο Telegram εμφανίζει πλέον τα τρία αστέρια της σημαίας των ανταρτών.

Το HRW προτρέπει τους αντάρτες να εγγυηθούν ανθρώπινη μεταχείριση σε όλους, και στους πρώην αξιωματούχους

Η μη κυβερνητική οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) προέτρεψε σήμερα τους Σύρους αντάρτες, οι οποίοι πήραν την εξουσία στη Δαμασκό χθες, Κυριακή, να συμπεριφερθούν ανθρώπινα στους πρώην αξιωματούχους, τους πιστούς και τους στρατιώτες της έκπτωτης κυβέρνησης του πρώην προέδρου Μπασάρ αλ-‘Ασαντ.

“Οι ένοπλες ομάδες της αντιπολίτευσης πρέπει να στείλουν ένα ισχυρό και κατηγορηματικό μήνυμα στις φατρίες και στους μαχητές, λέγοντας ότι οι παράνομες επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένων αυτών που στοχοθετούν πρόσωπα λόγω των φερόμενων σχέσεών τους με την πρώην κυβέρνηση, δεν θα γίνουν ανεκτές”, δήλωσε η Λάμα Φακίχ, διευθύντρια για τη Μέση Ανατολή στο HRW.

“Πρέπει να δεσμευτούν ότι θα εγγυηθούν ανθρώπινη μεταχείριση για όλους, και για τους πρώην αξιωματούχους, τους στρατιώτες και τους μαχητές που συνδέονται με την πρώην κυβέρνηση, καθώς και τους πιστούς σε αυτήν”, πρόσθεσε.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου