Συνταρακτικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή: «Τα όπλα και οι ρουκέτες μας είναι στη διάθεση της Χαμάς» διαμηνύει η Χεζμπολάχ

Ο ανώτερος αξιωματούχος της Χεζμπολάχ Χάσεμ Σαφιεντίν είπε ότι «τα όπλα και οι ρουκέτες» της οργάνωσής του είναι με τους ένοπλους Παλαιστίνιους της Χαμάς που πραγματοποίησαν χθες Παρασκευή, 7/10/2023, επίθεση στο Ισραήλ.

«Η ιστορία μας, τα όπλα μας και οι ρουκέτες μας είναι μαζί σας. Ό,τι έχουμε είναι μαζί σας», είπε ο Σαφιεντίν σε εκδήλωση στο προπύργιο της Χεζμπολάχ, Ντάχιεχ, στα περίχωρα της Βηρυτού σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους παλαιστίνιους μαχητές της εξτρεμιστικής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς.

«Δεν είμαστε ουδέτεροι σε αυτόν τον πόλεμο… η επίθεσή μας στη Σεμπάα ήταν ένα μήνυμα – λέμε στους Ισραηλινούς και στις ΗΠΑ να σταματήσουν αυτή τη “βλακεία” διαφορετικά ολόκληρη η περιοχή θα εμπλακεί στον πόλεμο», ανέφερε ακόμη ο Σαφιεντίν.

Ήδη από νωρίς το πρωί, η ένοπλη οργάνωση Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με ρουκέτες και πυρά πυροβολικού στην υπό ισραηλινή κατοχή περιοχή των Αγροκτημάτων Σεμπάα σήμερα, λέγοντας ότι είναι «αλληλέγγυα» προς τον παλαιστινιακό λαό.

Η οργάνωση ανέφερε σε γραπτή δήλωση ότι η επίθεση είχε στόχο τρία φυλάκια, συμπεριλαμβανομένης μιας «τοποθεσίας ραντάρ» στην περιοχή των Αγροκτημάτων Σεμπάα, μια λωρίδα γης που κατέχει το Ισραήλ από το 1967 και που ο Λίβανος διεκδικεί ως δική του.

Το Ισραήλ απάντησε με πλήγματα πυροβολικού στον νότιο Λίβανο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;