Συνομιλία Τραμπ με Πούτιν: Απειλές, drones και το πυρηνικό Ιράν στο τραπέζι

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αποκάλυψε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία διάρκειας μίας ώρας και 15 λεπτών με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν. Την επαφή των δύο ηγετών επιβεβαίωσε λίγο αργότερα και το Κρεμλίνο, ενισχύοντας το ενδιαφέρον για το περιεχόμενο της συζήτησης.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Τραμπ στην πλατφόρμα Truth Social, η συνομιλία επικεντρώθηκε στις ουκρανικές επιθέσεις, με τον Πούτιν να δηλώνει «έντονα» ότι η Ρωσία πρέπει να απαντήσει – ενδεχομένως με τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones). Παράλληλα, η Μόσχα είχε νωρίτερα προειδοποιήσει ότι όλες οι στρατιωτικές επιλογές είναι “στο τραπέζι” και κατηγόρησε τη Δύση για ανάμειξη στις επιθέσεις κατά ρωσικών στόχων.

Ο Τραμπ σημείωσε ότι είχαν μια “καλή συζήτηση”, αν και όχι με προοπτική άμεσης ειρήνης. Όπως έγραψε, ο Πούτιν ανέφερε ότι «η επίθεση σε ρωσικά αεροδρόμια δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη».

Επιπλέον, συζήτησαν για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Ο Τραμπ δήλωσε: «Είπα στον Πούτιν ότι το Ιράν δεν μπορεί να έχει πυρηνικό όπλο. Πιστεύω πως σε αυτό συμφωνούμε». Ο Ρώσος πρόεδρος πρότεινε να εμπλακεί ενεργά στις διαπραγματεύσεις για το ζήτημα, δηλώνοντας πρόθυμος να βοηθήσει στην επιτάχυνση των εξελίξεων.

«Η εκτίμησή μου είναι ότι το Ιράν καθυστερεί εσκεμμένα την απόφασή του. Θα χρειαστεί μια σαφής απάντηση σύντομα», κατέληξε ο Τραμπ στην ανάρτησή του.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.