Συνεχίζει να «κρύβει» ανέργους η ΕΛΣΤΑΤ

Συνεχίζει να «κρύβει» ανέργους η ΕΛΣΤΑΤ. Σε ποσοστό 18,88% ανέρχεται η πραγματική ανεργία στη χώρα, σύμφωνα με τον αριθμό των εγγεγραμμένων στα μητρώα της ΔΥΠΑ ανέργων, οι οποίοι ανέρχονται σε 900.297 άτομα για τον μήνα Οκτώβριο.

Για τον ίδιο μήνα η Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοίνωσε πως οι άνεργοι ανέρχονται σε μόλις 453.783 άτομα, με τον υπουργό Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη να πανηγυρίζει, καθώς αυτό μεταφράζεται στο μονοψήφιο 9,7%, δηλαδή το χαμηλότερο ποσοστό από τον Ιούνιο του 2009.

Την τεράστια απόκλιση μεταξύ των στατιστικών ερευνών και της σκληρής πραγματικότητας στην αγορά εργασίας καυτηρίασαν χθες με δηλώσεις τους ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Αργολίδας Γιώργος Γαβρήλος και ο πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚΚ, δικηγόρος-εργατολόγος, Αλέξης Μητρόπουλος.

Από την πλευρά τους, τόσο η κυβέρνηση όσο και η ΕΛ.ΣΤΑΤ. υποστηρίζουν ότι η μεθοδολογία που ακολουθείται είναι αυτή που επιβάλλει η Eurostat, ενώ εξυπηρετείται ταυτόχρονα και το βασικό επιχείρημα για την επαναφορά των τριετιών στον ιδιωτικό τομέα από την 1η Ιανουαρίου 2024.

Όμως, δεν παύει να αποτελεί ένα μηνιαίο… γκάλοπ, ενώ κανέναν δεν φαίνεται να απασχολεί το γεγονός ότι, πάντα σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, από το 2009 έως σήμερα οι απασχολούμενοι στη χώρα είναι περίπου 300.000 λιγότεροι, από 4.564.300 άτομα σε 4.257.900 άτομα.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανατροπή με Αναστασία Γιάμαλη και ΣΚΑΪ;

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Νέα δημοσκόπηση-σοκ για τον ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλες απώλειες και για τη ΝΔ – Που πάνε οι ψηφοφόροι

Τα κριτήρια ψήφου στις ευρωεκλογές, τη συνεχή «αιμορραγία» των...