Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – Τι θα συζητηθεί

Με την εισήγηση του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη ξεκινά στις 10.00 το πρωί η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, στον απόηχο των αντιπαραθέσεων που ακολούθησαν τις ευρωεκλογές.

Στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ θα συζητηθεί το εκλογικό αποτέλεσμα αλλά και η πορεία προς το καταστατικό Συνέδριο του κόμματος.

Το κείμενο εισήγησης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ πάντως δεν εγκρίθηκε ομόφωνα στην προχθεσινή συνεδρίαση αφού επτά μέλη του οργάνου την καταψήφισαν, όπως διέρρευσαν οι ίδιοι. Είναι δε επτά από τα 87 στελέχη της Κ.Ε. που την προηγούμενη εβδομάδα είχαν υπογράψει επιστολή προς τον πρόεδρο του κόμματος. Παρότι ο κ. Κασσελάκης στην Πολιτική Γραμματεία, κατέβασε τους τόνους και προσπάθησε να δημιουργήσει συναινετικό κλίμα, εντούτοις στην συνεδρίαση δέχθηκε κριτική για τις επιλογές του την προεκλογική περίοδο, που αναμένεται να επαναληφθεί στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

«Μπορούμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών, χρειάζεται ομόνοια, προγραμματικές προτάσεις και ενότητα. Είμαι στην διάθεση σας για να μπορέσουμε να βελτιωθούμε», ανέφερε στην Πολιτική Γραμματεία ο κ. Κασσελάκης. Επιπλέον για το κρίσιμο θέμα των συνεργασιών στον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς εκτίμησε ότι “μπορούν να αναζητηθούν κοινά πεδία για νομοθετική συνεργασία με άλλα κόμματα κυρίως με το ΠΑΣΟΚ”, θέμα για το οποίο υπήρξε ομοφωνία. Πρόθεση πάντως του κ. Κασσελάκη είναι να επισπευστεί το καταστατικό συνέδριο και να πραγματοποιηθεί ακόμη και στο τέλος Σεπτεμβρίου. Σε κάθε περίπτωση θα πραγματοποιηθεί μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται με ενδιαφέρον η έκταση της κριτικής που θα ασκηθεί, κυρίως σε ότι αφορά το εκλογικό αποτέλεσμα και τις επιλογές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Σημειώνεται ότι μία σειρά στελεχών έχουν ταχθεί δημοσίως υπέρ της σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων, πρόταση που αφορά κυρίως το ΠΑΣΟΚ, το οποίο έχει εισέλθει σε διαδικασία επιβεβαίωσης ή αλλαγής της ηγεσίας.

Στην συνεδρίαση θα συζητηθεί και το ζήτημα εφημερίδας “Αυγή” που σχετίζεται με τα οικονομικά του κόμματος. Ο Στέφανος Κασσελάκης το μεσημέρι της Παρασκευής επισκέφθηκε τα γραφεία της εφημερίδας όπου είχε εκτεταμένη συζήτηση με τους εργαζόμενους για τις προοπτικές βιωσιμότητας του συγκροτήματος.

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αν «πέσει» ο Στέφανος Κασσελάκης «χάνονται»

Η Πυθία αποκαλύπτειΑς μην γελιόμαστε. Τα φαινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ...

Η «βόμβα» που έχει στο συρτάρι του ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Αλέξη Τσίπρα

Η Πυθία αναρωτιέται Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Ο...

To μαρτυριάρικο παρεάκι της COSMOTE στην Κίμωλο και τα χαμένα εσώρουχα της «κακιάς» μάγισσας με τα κοτσιδάκια

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου.Το καλοκαίρι έχει μπει...