Συναγερμός στο Λονδίνο: Τρεις μυστηριώδεις πυρκαγιές σε σπίτια συνδεδεμένα με τον Κιρ Στάρμερ

Μια σειρά από ύποπτες πυρκαγιές με φόντο το βρετανικό πολιτικό σκηνικό έχει σημάνει κόκκινο συναγερμό στις αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς τρεις διαδοχικές φωτιές μέσα σε λίγα 24ωρα «χτύπησαν» ακίνητα που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με τον πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ.

Η Αντιτρομοκρατική έχει ήδη αναλάβει τις έρευνες, με τις υποψίες να πυκνώνουν για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών που «στοχεύει» στον ίδιο τον Στάρμερ ή το στενό του περιβάλλον.

Το πρώτο συμβάν σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας, στην Κέντις Τάουν του βορειοδυτικού Λονδίνου, έξω από την πρώην κατοικία του πρωθυπουργού. Η φωτιά ξέσπασε στην είσοδο του σπιτιού, προκαλώντας ζημιές, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν τραυματισμοί.

Μόλις τέσσερις ημέρες νωρίτερα, φωτιά είχε τυλίξει μικρό όχημα στον ίδιο δρόμο — όχημα που, σύμφωνα με πληροφορίες, συνδέεται με τον Στάρμερ. Και σαν να μην έφτανε αυτό, την Κυριακή, νέο περιστατικό ήρθε να τροφοδοτήσει τα σενάρια συνωμοσίας: μικρής έκτασης πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε άλλο ακίνητο, στο Ίσλιγκτον, πάλι στην μπροστινή είσοδο, με την πυροσβεστική να απομακρύνει ένα άτομο από το εσωτερικό.

Οι αναλύσεις των αρχών συγκλίνουν σε ένα κοινό μοτίβο δράσης, με τις ενδείξεις να οδηγούν στο ενδεχόμενο οι επιθέσεις να είναι αλληλένδετες. Η σύλληψη ενός 21χρονου υπόπτου για εμπρησμό ρίχνει φως αλλά και νέο μυστήριο στην υπόθεση, καθώς η ανάκριση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Ο πρωθυπουργός, μέσω του εκπροσώπου του, περιορίστηκε σε λιτή δήλωση ευχαριστώντας τις αρχές, αποφεύγοντας κάθε περαιτέρω σχόλιο. Αντίστοιχα, η Υπουργός Εσωτερικών Ιβέτ Κούπερ απέφυγε να ανοίξει τα χαρτιά της, κάνοντας λόγο για «σημαντικές ανησυχίες» και απόλυτη στήριξη στην αστυνομία.

Το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει, το παρασκήνιο φουντώνει και τα ερωτήματα πληθαίνουν: πρόκειται για μια σειρά από συμπτώσεις ή για έναν σκοτεινό σχεδιασμό με στόχο τον ίδιο τον πρωθυπουργό; Οι απαντήσεις αναμένονται με κομμένη την ανάσα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;