Συναγερμός από τους κυβερνητικούς χειρισμούς: Επικίνδυνο να κυκλοφορούν όσοι νόσησαν μετά τις 5 ημέρες

Θα εξελιχθεί άμεσα ο κορωνοϊός σε ενδημική νόσο; Σε αυτό το ερώτημα κλήθηκε ν’ απαντήσει ο Νίκος Τζανάκης, εκφράζοντας τις επιφυλάξεις για το αν θα συμβεί αυτό άμεσα. Ο Καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου της Κρήτης τόνισε πως «είναι πολύ νωρίς να πούμε ότι πάμε σε ενδημική φάση», ενώ σημείωσε ότι πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό.

«Αυτός ο ιός μας έχει εκπλήξει πολλές φορές. Επιμένει ακόμα. Θα έλεγα ότι είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για ενδημική νόσο. Εμείς θα πρέπει να προσέχουμε, να μάθουμε να τον αντιμετωπίζουμε. Όταν θα συμβεί αυτό, μάλλον μέσα στο 2022, αυτό θα είναι ευπρόσδεκτο», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», στον ΑΝΤ1.

5ήμερη καραντίνα και άνοιγμα των σχολείων

Σχετικά με την 5ήμερη καραντίνα για όσους νόσησαν ο κ. Τζανάκης είπε ότι του προκάλεσε έκπληξη η οδηγία που έδωσε το CDC. «Είναι παρακινδυνευμένο διάστημα για να κυκλοφορούν όσοι νόσησαν μετά τις 5 μέρες. Θα πρέπει οι γιατροί κατά περίπτωση να αποφασίζουν για την διάρκεια της καραντίνας», υπογράμμισε.

Για το άνοιγμα των σχολείων ο κ. Τζανάκης είπε πως κατά την γνώμη του θα έπρεπε να καθυστερήσει το άνοιγμα των σχολείων κατά μία εβδομάδα και πρόσθεσε ότι τα παιδιά θα πρέπει να κάνουν δυο rapid test μαζί μετα self test.

Ωστόσο, είπε πως «αυτή η απόφαση έχει ένα καλό. Μας μαθαίνει να ζούμε με τον ιό», ενώ σημείωσε ότι δεν θα πρέπει να εκλάβουμε την Ομικρον ως την αρχή του τέλους της πανδημίας, αφού όπως ανέφερε οδηγεί στο νοσοκομείο αρκετό κόσμο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ