Συμφωνία-βόμβα για τον ΣΚΑΪ που αλλάζει τα δεδομένα

Ο Acun Ilicali και ο ΣΚΑΪ είναι συνεργάτες εδώ και αρκετά χρόνια με τον Τούρκο παραγωγό να έχει προσφέρει στο κανάλι του Φαλήρου κάποιες από τις μεγαλύτερες τηλεοπτικές του επιτυχίες, ψυχαγωγικές εκπομπές, talent shows και ριάλιτι που έσπασαν ρεκόρ τηλεθέασης και έφεραν στον ίδιο και στον σταθμό πολλά χρήματα.

Ο ίδιος δε σταματά να σκέφτεται την εξάπλωσή του και σε άλλες επιχειρηματικές συμφωνίες και μία από αυτές είναι να μπει στο μετοχικό σχήμα ενός μεγάλου σταθμού, με το ενδιαφέρον του όπως είναι λογικό να πέφτει στον ΣΚΑΪ ως πρώτη επιλογή.

Στο δεύτερο μέρος της πρότασης που αφορά την αγορά της prime time, ο Τούρκος παραγωγός πρότεινε να αναλάβει η Acun Medya ολόκληρη την prime time. Αυτό θα γίνει επικοινιάζοντας 21 ώρες την εβδομάδα, τις ώρες της prime time (21:00-24:00) επί 7 ημέρες. Στόχος του να πάρει ποσοστό επί των διαφημιστικών εσόδων του καναλιού γεμίζοντας την prime time αποκλειστικά με δικές του παραγωγές.

Και αν η πρώτη πρόταση έχει απορριφθεί εξαρχής, η δεύτερη μπορεί να συζητηθεί υπό προϋποθέσεις. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ μία συμφωνία θα μπορούσε να γίνει για μία ετήσια ρήτρα τηλεθέασης. Ο Acun δηλαδή να αυξάνει το ποσό που θα παίρνει ως αμοιβή, ανάλογα με το ύψος της τηλεθέασης που θα κάνουν οι εκπομπές του στην prime time, εξασφαλίζοντας παράλληλα ένα ελάχιστο κόστος προγράμματος ανά έτος.

Τελικές αποφάσεις δεν έχουν παρθεί και οι συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές θα συνεχιστούν τις επόμενες εβδομάδες με σκοπό να έχουν ληφθεί αποφάσεις για το 2024.

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανατροπή με Αναστασία Γιάμαλη και ΣΚΑΪ;

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Η αλήθεια για το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και τι θα συμβεί (λογικά) στο αυριανό ντέρμπι

Γράφει ο Πρόεδρος ΠΑΕ *Η ιδιότητα του μετά Χριστόν προφήτη...