Συγκροτήθηκε η ΚΟ της Νέας Αριστεράς – Επιστολή σε Τασούλα (docs)

Συγκροτήθηκε και τυπικά η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα της «Νέας Αριστεράς». Οι 11 βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και χθες παρουσίασαν επίσημα τη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα απέστειλαν σχετική επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα. 

Η «Νέα Αριστερά» θα είναι η ένατη Κοινοβουλευτική Ομάδα που θα λειτουργεί στη Βουλή με πρόεδρό της τον Αλέξη Χαρίτση. Τις θέσεις των Κοινοβουλευτικών εκπροσώπων θα μοιραστούν οι κ.κ. Τσακαλώτος και Ηλιόπουλος, ενώ γραμματέας της θα είναι η Πέτη Πέρκα. 

Η «Νέα Αριστερά» θα έχει όλα τα δικαιώματα που ορίζονται από τον Κανονισμό της Βουλής, ο πρόεδρος της Αλέξης Χαρίτσης, θα έχει το δικαίωμα παρέμβασης ως πολιτικός αρχηγός στις συζητήσεις στην Ολομέλεια σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, ενώ θα υπάρχει αναλογική εκπροσώπηση στις κοινοβουλευτικές επιτροπές. Θα διαθέτει επίσης, γραφεία, ένα για τον πρόεδρό της και ένα για τους βουλευτές. 

Η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα θα ανακοινωθεί αύριο στη συνεδρίαση της Ολομέλειας, ενώ θα κάνει πρεμιέρα στο φορολογικό νομοσχέδιο. 

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανατροπή με Αναστασία Γιάμαλη και ΣΚΑΪ;

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Η αλήθεια για το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και τι θα συμβεί (λογικά) στο αυριανό ντέρμπι

Γράφει ο Πρόεδρος ΠΑΕ *Η ιδιότητα του μετά Χριστόν προφήτη...