Συγκλονιστικά στοιχεία στο φως: Η τουρκική ΜΙΤ μετέφερε όπλα και τζιχαντιστές από τη Συρία για να στήσει το δήθεν πραξικόπημα κατά του Ερντογάν (pics)

Η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών, MIT (Milli İstihbarat Teşkilatı), μετέφερε όπλα και μαχητές από τη Συρία για να στήσει μια ψευδή απόπειρα πραξικοπήματος το 2016, προκειμένου να ενισχύσει την κυριαρχία του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και να διευκολύνει την εδραίωση μιας πιο αυταρχικής διακυβέρνησης, αυτοκρατορικού τύπου στην Τουρκία.

Πολυάριθμες μαρτυρίες, βίντεο και φωτογραφίες που υποβλήθηκαν ως αποδεικτικά στοιχεία σε δικαστικά έγγραφα και μια ομολογία ενός διαβόητου τζιχαντιστή στη Συρία συνδυάζονται για να υποδηλώσουν ότι η MIT διευκόλυνε τη λαθραία μεταφορά μη καταχωρημένων πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών από τη Συρία, μαζί με τζιχαντιστές, πριν από τα γεγονότα της 15ης Ιουλίου 2016. Σκοπός αυτής της επιχείρησης ήταν να δημιουργηθεί μια κατάσταση χάους οδηγώντας σε απώλειες αμάχων και στρατιωτικών.

Εκτός από τους τζιχαντιστές από τη Συρία, έχει αναφερθεί ότι μια τουρκική παραστρατιωτική ομάδα, μια φιλανθρωπική οργάνωση που είναι ύποπτη για παροχή υλικοτεχνικής υποστήριξης σε ομάδες όπως η Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία (ISIS) και η τουρκική Αλ Κάιντα, η τρομοκρατική οργάνωση διαδραμάτισε επίσης ρόλο στη συμβολή στις προσπάθειες για την κλιμάκωση της βίας κατά τα γεγονότα της 15ης Ιουλίου.

Το ενορχηστρωμένο χάος στους δρόμους χρησίμευσε ως καταλύτης για τον Πρόεδρο Ερντογάν να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, δίνοντάς του τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει εκτεταμένες εκκαθαρίσεις στους βασικούς θεσμούς της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένου του στρατού, της αστυνομίας και της δικαιοσύνης, με αποτέλεσμα την απόλυση πάνω από 100.000 κρατικών υπαλλήλων . Κατά τη διάρκεια της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που ακολούθησε, τα θεμελιώδη δικαιώματα περιορίστηκαν σημαντικά και ελευθερίες όπως αυτές του συνέρχεσθαι και του Τύπου ουσιαστικά ανεστάλησαν.

Εν μέσω αυτών των συνθηκών, ο Πρόεδρος Ερντογάν επέσπευσε ένα δημοψήφισμα με στόχο τη μετατροπή της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας σε προεδρικό σύστημα, αφαιρώντας τους ελέγχους και τις ισορροπίες που θα μπορούσαν να περιορίσουν την εξουσία του και ανοίγοντας το δρόμο για μια πιο κατασταλτική διακυβέρνηση στην Τουρκία.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στο 17ο Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο της Άγκυρας στις 7 Φεβρουαρίου 2019, ο αντισυνταγματάρχης İlkay Ateş, πιλότος μαχητικού ελικοπτέρου, αποκάλυψε στην επιτροπή των δικαστών ότι είχε ενημερωθεί από έναν αξιωματικό της MIT κατά τη διάρκεια ανάκρισης το 2016 ότι η υπηρεσία είχε φέρει δύο φορτηγά με όπλα και μαχητές από τη βόρεια Συρία στην Τουρκία πριν από τις 15 Ιουλίου.

Η ταυτότητα του αξιωματικού πληροφοριών δεν αποκαλύφθηκε, αλλά σύμφωνα με τον Ateş, αυτή η επιχείρηση εξηγήθηκε ως μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας να δημιουργηθεί ένα πρόσχημα που θα δικαιολογούσε τη μαζική εκκαθάριση δημοσίων υπαλλήλων υπό την κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Οι τζιχαντιστές μαχητές που μεταφέρθηκαν κρυφά στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη αναπτύχθηκαν αρχικά στην Τουρκμενική περιοχή της βόρειας Συρίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η MIT είχε συμμετάσχει εκτενώς στην εκπαίδευση, την παροχή εξοπλισμού και τη χρηματοδότηση τζιχαντιστικών ομάδων σε αυτήν την περιοχή. Αυτή η υποστήριξη ήταν μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής με στόχο τη δημιουργία μιας τουρκικής σφαίρας επιρροής στο συριακό έδαφος, με απώτερο στόχο την ανατροπή του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ και την αντικατάστασή του με μια ισλαμιστική κυβέρνηση.

Μια ομάδα αποτελούμενη από Σύρους υπηκόους και Τούρκους που είχαν ταξιδέψει στη Συρία για να πολεμήσουν δίπλα στους τζιχαντιστές μεταφέρθηκε στην Τουρκία και κινητοποιήθηκε τη νύχτα της 15ης Ιουλίου στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα με σκοπό να υποδαυλίσει τη βία και το χάος. Αυτά τα άτομα αναπτύχθηκαν στρατηγικά σε διάφορες περιοχές πολύ πριν αρχίσουν να κινούνται τανκς στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη ως απάντηση σε αυτό που στρατιωτικοί είπαν ότι ήταν μια επικείμενη τρομοκρατική απειλή. Η κυβέρνηση αργότερα χαρακτήρισε τη στρατιωτική κινητοποίηση ως απόπειρα πραξικοπήματος.

Η επιχείρηση, η οποία συνεπαγόταν την ανάπτυξη ξένων και Τούρκων τζιχαντιστών από τη Συρία, εγκρίθηκε προσωπικά από τον Πρόεδρο Ερντογάν. Συντονίστηκε από τον Hakan Fidan, τον τότε επικεφαλής της MIT, και εκτελέστηκε από τον Kemal Eskintan, ο οποίος υπηρέτησε ως επικεφαλής των ειδικών επιχειρήσεων εντός της υπηρεσίας. Ο Εσκιντάν, γνωστός με το όνομα  “Abu Furkan” στη Συρία, είχε από καιρό εμπλακεί σε συνεργασία με τζιχαντιστικές ομάδες τόσο στη Συρία όσο και στη Λιβύη,αξιοποιώντας τους ως «πληρεξούσιους» για την προώθηση των πολιτικών στόχων της κυβέρνησης Ερντογάν.

Το βράδυ της 15ης Ιουλίου, ενώ τα ενορχηστρωμένα γεγονότα εκτυλίσσονταν για να κάνουν μια περιορισμένη στρατιωτική κινητοποίηση να φαίνεται ως γνήσια απόπειρα πραξικοπήματος, ο Φιντάν ήταν παρών στα κεντρικά γραφεία της MIT, παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις. Δίπλα του καθόταν ο Ahmad Moaz Al-Khatib Al-Hasani, ο οποίος εκείνη την εποχή υπηρετούσε ως πρόεδρος του Εθνικού Συνασπισμού για τις Συριακές Επαναστατικές και Αντιπολιτευτικές Δυνάμεις. Αυτή η αντιπολιτευτική ομάδα έλαβε υποστήριξη από την Τουρκία και περιλάμβανε κατά κύριο λόγο ομάδες ισλαμιστών ανταρτών. Εικάζεται ότι ο Al-Khatib έπαιξε ρόλο βοηθώντας τη MIT στην επιλογή τζιχαντιστών που είχαν στρατολογηθεί για να συμμετάσχουν σε αυτή την επιχείρηση ψεύδους πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Υπήρξαν αναφορές που υποδηλώνουν ότι ορισμένοι από τους θανάτους στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη κατά τη διάρκεια των γεγονότων της 15ης Ιουλίου περιελάμβαναν βάναυσες ενέργειες, όπως η δολοφονία ενός άοπλου δόκιμου και αργότερα ο αποκεφαλισμός του σώματός του στη Γέφυρα του Βοσπόρου, που πραγματοποιήθηκαν από αυτούς τους τζιχαντιστές. Για να αποκρύψει τις ταυτότητες των εμπλεκομένων και για να συγκαλύψει αυτές τις δολοφονίες, ο Πρόεδρος Ερντογάν εξέδωσε διάταγμα με το οποίο χορηγεί πλήρη ασυλία από ποινική δίωξη σε όποιον είχε λάβει μέρος στα επεισόδια της 15ης και 16ης Ιουλίου.

Έχει επίσης αναφερθεί ότι ορισμένα από τα θύματα είχαν αφαιρεθεί πυρομαχικά από τα σώματά τους που δεν ήταν συμβατά με τα τουρκικά στρατιωτικά πυρομαχικά και δεν είχαν αποθηκευτεί σε επίσημες αποθήκες του στρατού, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με τις συνθήκες του θανάτου τους.

IMG 3976
Οι τζιχαντιστες που συμμετείχαν στο σικέ πραξικοπημα

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις άνδρες με κόκκινο κύκλο είναι υπήκοοι Συρίας. Φαίνονται κατά τη διάρκεια του λιντσαρίσματος ενός Τούρκου στρατιώτη στη γέφυρα του Βοσπόρου στις 15 Ιουλίου 2016.

Επιπλέον, έχει αναφερθεί ότι οι εισαγγελείς δεν διέταξαν βαλλιστικές εξετάσεις των όπλων που φέρεται να χρησιμοποιήθηκαν σε αυτές τις δολοφονίες. Δεν ελήφθησαν μάκτρα χεριών από υπόπτους και σε ορισμένες περιπτώσεις δεν έγιναν αυτοψίες από τις αρχές. Ανησυχητικά, ορισμένες ιατρικές εκθέσεις που είχαν σκοπό να εξετάσουν τρύπες από σφαίρες και τραύματα που υπέστησαν τα θύματα εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς.

Αυτές οι ενέργειες, ή η έλλειψή τους, υποδηλώνουν έντονα ότι η κυβέρνηση Ερντογάν εμπόδισε σκόπιμα την έρευνα με σκοπό να αποτρέψει την πλήρη αποκάλυψη όσων πραγματικά συνέβησαν κατά τα γεγονότα της 15ης Ιουλίου και να αποκρύψει την ταυτότητα των πραγματικών δραστών των δολοφονιών.

Παρά τις προσπάθειες παρεμπόδισης της έρευνας, πληροφορίες από καταθέσεις μαρτύρων υποστηρίζουν σταθερά τον ισχυρισμό ότι τα όπλα που έφερε στην Τουρκία η MIT από τη Συρία διανεμήθηκαν πολύ πριν από οποιαδήποτε στρατιωτική ενέργεια στις 15 Ιουλίου.

Οι μαρτυρίες ατόμων όπως ο πρώην αρχηγός της αστυνομίας που ήταν σε υπηρεσία εκείνη την εποχή, αποκάλυψαν ότι αστυνομικοί μοίρασαν πυροβόλα όπλα σε πολίτες σε ένα πάρκινγκ κοντά στο εμπορικό κέντρο Etlik Forum Outlet στην Άγκυρα. Ένας άλλος αστυνομικός που ήταν επίσης σε αποστολή εκείνο το βράδυ, βεβαίωσε ότι ήταν μάρτυρας της διανομής δύο φορτηγών με πυροβόλα όπλα σε πολίτες στην τουρκική πρωτεύουσα. Αυτές οι μαρτυρίες ευθυγραμμίζονται με τον ισχυρισμό ότι η διανομή όπλων ενορχηστρώθηκε πριν από τα γεγονότα της 15ης Ιουλίου.

Ο Emrah Çelik, μέλος του κλάδου νεολαίας του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) που είχε ενταχθεί σε ομάδες της Αλ Κάιντα στη Συρία, ομολόγησε ανοιχτά σε μια συνέντευξη ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του τζιχαντιστές κινητοποιήθηκαν το 2016. Είπε: «Τη νύχτα της 15ης Ιουλίου, εμείς και ολόκληρη η οργάνωσή μας συμμετείχαμε στην ένοπλη εκστρατεία», αναγνωρίζοντας έτσι τη συμμετοχή ομάδων που συνδέονται με την Αλ Κάιντα από τη Συρία στην είσοδο στην Τουρκία για να στηρίξουν την κυβέρνηση Ερντογάν κατά τη διάρκεια των γεγονότων εκείνης της νύχτας.

Ο Τσελίκ είχε προηγουμένως αναγνωριστεί από το Nordic Monitor ως μαχητής της Αλ Κάιντα. Εθεάθη να ποζάρει τόσο σε βίντεο όσο και σε ακόμα πλάνα ενώ κρατούσε ένα κομμένο κεφάλι στο χέρι του. Η ηχογράφηση τον δείχνει να λέει ότι η νίκη ανήκει στους ισλαμιστές τζιχαντιστές και ότι όποιος αναλάβει τους στρατιώτες του Ισλάμ θα έχει την ίδια μοίρα με τον ιδιοκτήτη του κομμένου κεφαλιού.

Πολλές αναφορές μαρτύρων που περιγράφουν λεπτομερώς τα χαοτικά γεγονότα γύρω από το αρχηγείο του Γενικού Επιτελείου στις 15 Ιουλίου δείχνουν ότι ορισμένοι από τους πολίτες που εισέβαλαν στο αρχηγείο στην Άγκυρα ήταν οπλισμένοι με όπλα και μαχαίρια. Αυτές οι καταθέσεις μαρτύρων ρίχνουν φως στην ενορχηστρωμένη φύση του χάους που εκτυλίχθηκε εκείνη τη νύχτα.

Η ιστορία του Muhammed Emin Kekat, ενός 24χρονου Σύρου που χαιρετίστηκε ως ήρωας στα φιλοκυβερνητικά μέσα για την οδήγηση ενός εγκαταλειμμένου τανκ στη γειτονιά Kızılay στο κέντρο της Άγκυρας κατά τη διάρκεια των γεγονότων της 15ης Ιουλίου έχει εγείρει περισσότερα ερωτήματα και υποψίες. . Σύμφωνα με την αστυνομία, ήταν φαινομενικά το μόνο άτομο που ήξερε πώς να χειρίζεται ένα τανκ, κάτι που έκανε πολλούς να πιστέψουν ότι μπορεί να ήταν μέρος μιας ομάδας στρατηγικά τοποθετημένης πολύ πριν από την ανάπτυξη τανκς του στρατού σε επιφυλακή για τρομοκρατία και γύρω από στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

IMG 3991
Ο Σύρος που χαρακτηρίστηκε ήρωας – ουδείς αναρωτήθηκε πως γνώριζε να οδηγεί άρμα μάχης

Εκτός από τη στρατολόγηση τζιχαντιστών από τη Συρία, έχει αναφερθεί ότι η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών ζήτησε επίσης την υποστήριξη ριζοσπαστικών και τζιχαντιστικών ομάδων που ήταν ήδη παρόντες στην Τουρκία. Φαίνεται ότι υπήρχε ένα ευρύτερο δίκτυο παραγόντων που εμπλέκονταν στα γεγονότα της 15ης Ιουλίου, συμπεριλαμβανομένων ξένων και εγχώριων στοιχείων, με στόχο να φανεί πιο αξιόπιστη στο κοινό η υποτιθέμενη απόπειρα πραξικοπήματος.

Μία από αυτές τις εγχώριες ομάδες από τις οποίες η MIT ζήτησε βοήθεια ήταν η τουρκική αλ-Κάιντα, το Ισλαμικό Μέτωπο των Μεγάλων Επιδρομέων της Ανατολής (İslami Büyük Doğu Akıncıları Cephesi, IBDA-C), η οποία έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση λόγω της συμμετοχής της σε βίαιες επιθέσεις και βομβαρδισμούς στην Τουρκία. Το γεγονός ότι η IBDA-C ανέλαβε ανοιχτά την ευθύνη για τους μαχητές της που συμμετείχαν στα γεγονότα της 15ης Ιουλίου με το πρόσχημα ότι εναντιώνονται σε υποτιθέμενους πραξικοπηματίες ήταν μια σημαντική αποκάλυψη.

IMG 3977
Πολλαπλές φωτογραφίες που κοινοποίησε η ομάδα που δείχνουν τους μαχητές της στους δρόμους στις 15 Ιουλίου παρέχουν περαιτέρω στοιχεία για τη συμμετοχή τους σε αυτά τα γεγονότα.

Η IBDA-C, η οποία αντιμετώπισε μια σημαντική καταστολή στη δεκαετία του 1990 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000 με αποτέλεσμα τη φυλάκιση πολλών από τα μέλη της, γνώρισε μια αναζωπύρωση υπό την ηγεσία του Προέδρου Ερντογάν. Ο Ερντογάν εξασφάλισε την απελευθέρωση πολλών μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης από τη φυλακή, συμπεριλαμβανομένου του διαβόητου εκλιπόντος ηγέτη Salih İzzet Erdiş, ο οποίος ήταν επίσης γνωστός με το υιοθετημένο του όνομα, Salih Mirzabeyoğlu, και ο οποίος εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Το IBDA-C έπαιξε ρόλο στη στρατολόγηση Τούρκων τζιχαντιστών που τελικά εντάχθηκαν στις τάξεις της Αλ Κάιντα και του ISIS για να πολεμήσουν στη Συρία. Επιπλέον, οι μαχητές της ομάδας φέρεται να βγήκαν στους δρόμους για να στείλουν πολιτικά μηνύματα όταν το έκρινε βολικό από την κυβέρνηση Ερντογάν. Η IBDA-C φέρεται να έχει οργανώσει διαδηλώσεις μπροστά σε ξένες πρεσβείες και προξενεία ως μέρος των καθηκόντων που τους έχουν ανατεθεί από τις τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Μέχρι το 2014, η IBDA-C παρακολουθούνταν στενά από την τουρκική αστυνομία και υπήρχαν 17 προγραμματισμένες δράσεις συλλογής πληροφοριών εναντίον της ομάδας, που οδήγησαν στην ποινική δίωξη των μαχητών της. Μέχρι τον Αύγουστο του 2009 η αστυνομία είχε συλλάβει σημαντικό αριθμό μαχητών της IBDA-C, 1.186 συνολικά. Κατά τη διάρκεια αυτών των επιχειρήσεων, οι αρχές επιβολής του νόμου κατέσχεσαν 146 όπλα διαφόρων διαμετρημάτων, 80 χειροβομβίδες και εξαρτήματα εκρηκτικών. Επιπλέον, η αστυνομία ισχυρίστηκε ότι είχε εξιχνιάσει συνολικά 219 τρομοκρατικές ενέργειες που διαπράχθηκαν από μαχητές της IBDA-C και απέτρεψε 28 τρομοκρατικές συνωμοσίες που βρίσκονταν στο στάδιο του σχεδιασμού.

Οι αρχηγοί της αστυνομίας και οι εισαγγελείς που είχαν διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην πάταξη του IBDA-C απομακρύνθηκαν στη συνέχεια από τις θέσεις τους μεταξύ 2014 και 2017. Μετά την αποχώρησή τους, οι νέοι αξιωματούχοι που ανέλαβαν φαίνεται να τηρούν τη στάση της κυβέρνησης για το IBDA-C και απέφυγαν να διερευνήσουν ενεργά τους μαχητές της IBDA-C.

Βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γύρω στις 15 Ιουλίου έδειχνε έναν Τούρκο άνδρα ονόματι Ιμπραήμ να φορά μαύρο μπερέ, με γένια τύπου Αλ Κάιντα και μαύρα γυαλιά ηλίου και ντυμένο με καμουφλάζ να περπατά στην περίμετρο μιας στρατιωτικής βάσης. Φαίνεται ότι είχε στρατιωτική εκπαίδευση και κρατάει ένα πιστόλι εν μέσω των ήχων των πυροβολισμών και των σειρήνων. Στο βίντεο λέει ότι αυτός και οι φίλοι του ήρθαν μετά από αίτημα ενός Τούρκου αστυνομικού, κάτι που υποδηλώνει ότι η ανάπτυξή τους είχε προγραμματιστεί πολύ πριν.

Αυτό το βίντεο φαίνεται να υποστηρίζει την ιδέα ότι η ανάπτυξη ατόμων με εξτρεμιστικές σχέσεις ήταν προμελετημένη και προγραμματισμένη πριν από τα γεγονότα που συνέβησαν εκείνο το βράδυ.

Το προφίλ του Ιμπραήμ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποκάλυψε ότι βρισκόταν στη Συρία πολεμώντας για μια τζιχαντιστική ομάδα που υποστηρίζεται από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, γνωστή ως Ταξιαρχία Σουλτάν Αμπντούλ Χαμίτ. Αυτή η συσχέτιση, μαζί με την ευθυγράμμισή του με τη θυγατρική της IBDA-C, το Müslüman Anadolu Gençliği (Μουσουλμανική Νεολαία της Ανατολίας), προσθέτει περαιτέρω πλαίσιο στην παρουσία και τις δραστηριότητές του τη νύχτα της 15ης Ιουλίου.

Μια άλλη ομάδα που κινητοποιήθηκε από την κυβέρνηση Ερντογάν ήταν το Ίδρυμα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και Ελευθερίες και Ανθρωπιστική Βοήθεια (İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı, ή IHH), μια τουρκική φιλανθρωπική οργάνωση τζιχαντιστών που βοήθησε τόσο την Αλ Κάιντα όσο και το ISIS στη Λιβύη και τη Συρία. . Η IHH είναι γνωστό ότι συντονίζει τις ενέργειές της με την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών MIT.

Η συγκεκριμένη δήθεν φιλανθρωπική οργάνωση, είχαμε αποκαλύψει ότι είχε εμφανιστεί και στην Θράκη!

Η αποκάλυψη του Fatih Tezcan, ενός εξέχοντος προπαγανδιστή που σχετίζεται με τον Πρόεδρο Ερντογάν, ότι ένοπλες ομάδες IHH ήταν παρούσες στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης στις 15 Ιουλίου, με επικεφαλής τον πρόεδρό της Bulent Yıldırım και τους αναπληρωτές του, ήταν σημαντική. Υποστήριξε ότι αυτή η ομάδα απελευθέρωσε το αστυνομικό τμήμα της Κωνσταντινούπολης στην οδό Βατάν από τους πραξικοπηματίες, κάτι που δεν συνέβη αφού το κτίριο δεν κατασχέθηκε ποτέ από τον στρατό. Ο ίδιος ο Γιλντιρίμ παραδέχτηκε ότι κινητοποίησε κόσμο εκείνη τη νύχτα και ισχυρίστηκε ότι η IHH βοήθησε να αποτραπεί η επιτυχία των πραξικοπηματιών στην προσπάθειά τους.

Η τελευταία ομάδα που επιστρατεύτηκε από την κυβέρνηση Ερντογάν για να συμμετάσχει στο ψευδές πραξικόπημα ήταν η παραστρατιωτική ομάδα SADAT, συντομογραφία του Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, μια κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε από τον απόστρατο στρατηγό Adnan Tanrıverdi και τους συνεργάτες του. 2012. Ο στρατηγός Tanrıverdi έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εκκαθάριση μετά την 15η Ιουλίου των φιλοΝΑΤΟϊκών αξιωματικών στο στρατό και στη συνέχεια έγινε επικεφαλής στρατιωτικός σύμβουλος του Προέδρου Ερντογάν.

Ο ισχυρισμός του Νεβζάτ Ταρχάν, μιας από τις βασικές προσωπικότητες που συνδέονται με την ομάδα SADAT, ότι περίπου 1.000 πρώην στρατιωτικοί με εξειδίκευση σε στρατιωτικό υλικό ήταν παρόντες στους δρόμους κατά τη διάρκεια των γεγονότων της 15ης Ιουλίου ως μέρος της επιχείρησης της SADAT, ήταν άλλη μια σημαντική απόδειξη. Αυτό θα υποδηλώνει μια ουσιαστική και συντονισμένη προσπάθεια του SADAT να κινητοποιήσει άτομα με στρατιωτικό υπόβαθρο για συγκεκριμένους σκοπούς εκείνη τη νύχτα. Προσθέτει στον αυξανόμενο όγκο πληροφοριών που καταδεικνύουν τη συμμετοχή διαφόρων ομάδων και ατόμων, όλα συντονισμένα από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, στα γεγονότα της 15ης Ιουλίου.

Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν, ότι ο Ερντογάν δεν χρησιμοποιεί απλώς τις ισλαμιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις. Τις δημιουργεί, τις χρηματοδοτεί, τις ελέγχει και τις κατευθύνει!

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανατροπή με Αναστασία Γιάμαλη και ΣΚΑΪ;

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Νέα δημοσκόπηση-σοκ για τον ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλες απώλειες και για τη ΝΔ – Που πάνε οι ψηφοφόροι

Τα κριτήρια ψήφου στις ευρωεκλογές, τη συνεχή «αιμορραγία» των...