Στη φόρα το ένταλμα σύλληψης της Εύας Καϊλή – «Αναγνωρίζει ότι είπε στον πατέρα της να κρύψει τα χρήματα» – Τι άλλο αναφέρει

Όσο περνούν οι μήνες ολοένα και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την εμπλοκή της Εύας Καϊλή στο Qatargate.

To ένταλμα με το οποίο η πρώην ευρωβουλευτής συνελήφθη ήρθε στο φως της δημοσιότητας και είναι γεμάτο αποκαλύψεις για τον τρόπο με τον οποίο ο Αντόνιο Παντσέρι φέρεται να έδινε εντολές στην ίδια μέσω του συντρόφου της Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, το επίσημο έγγραφο έχει ημερομηνία 9/12/2022 και σε αυτό αναφέρεται ένα δίκτυο με «αρχηγό» τον πρώην Ιταλό ευρωβουλευτή, τον οποίο οι αρχές των Βρυξελλών είχαν ανακαλύψει νωρίτερα και έτσι ξεκίνησαν τις έρευνες προκειμένου να διαπιστώσουν ποιοι άλλοι είχαν εμπλακεί στην υπόθεση.

Τι αναφέρει το ένταλμα
Η Εύα Καϊλή, φέρεται να είπε ότι ο Αντόνιο Παντσέρι και ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι είχαν κοινές δραστηριότητες. Μάλιστα, δικαιολόγησε τον σύζυγό της, λέγοντας ότι αυτό ήταν λογικό, καθώς ήταν συνεργάτες.

Παράλληλα, παραδέχεται ότι πέρασαν από το διαμέρισμά της βαλίτσες με χρήματα, αλλά δεν ήξερε τι είχαν μέσα.

Στο έγγραφο φέρεται να αναφέρεται επίσης ότι από τις έρευνες των βελγικών αρχών προέκυψε πως η Εύα Καϊλή έπαιρνε εντολές από τον Αντόνιο Παντσέρι, όχι άμεσα, αλλά έμμεσα μέσω του συζύγου της!

«H κατηγορούμενη αναγνωρίζει ότι έδωσε εντολή στον πατέρα της να κρύψει τα χρήματα. Δηλώνει ότι γνώριζε πως στο παρελθόν ο σύζυγός της με τον Παντσέρι είχαν κοινές δραστηριότητες, αφού ήταν συνεργάτες, και ότι έχουν περάσει από το διαμέρισμά τους βαλίτσες. Αναφέρει ότι δεν γνωρίζει ότι ο σύζυγός της εμπλέκεται σε αυτό το δίκτυο», αναφέρει το ένταλμα.

Σε άλλο σημείο, στην τρίτη σελίδα του εντάλματος σύλληψης τονίζεται ότι ο Αντόνιο Παντσέρι είχε παραπονεθεί στον Φραντσέσκο Τζιόρτζι λέγοντάς του να πει στην Εύα Καϊλή να μην μιλάει με την «Ολλανδέζα». Το συγκεκριμένο άτομο δεν κατονομάζεται αλλά σύμφωνα με τον διεθνή τύπο πρόκειται για μια ευρωβουλευτή από την Ολλανδία η οποία δεν έπαιρνε θέσεις υπέρ του Κατάρ και μιλούσε στο Ευρωκοινοβούλιο εναντίον της χώρας.

«Από την έρευνα προκύπτει ότι δόθηκαν εντολές (σ.σ έμμεσα) από τον κ. Παντσέρι στη κ. Καϊλή μέσω του συζύγου της. Δηλαδή ότι ο κ. Παντσέρι είχε παραπονεθεί για το γεγονός ότι η κ. Καϊλή μιλά με την ‘Ολλανδέζα’. Και ο κ. Παντσέρι είχε πει στον σύζυγό της να παρέμβει λέγοντας: “Θα ήταν σωστό να της πεις να σταματήσει», τονίζεται στην τρίτη σελίδα του εντάλματος.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1