Στην τελική ευθεία τα Λύκεια – Πότε ξεκινούν οι Πανελλαδικές και πότε κλείνουν γυμνάσια και δημοτικά

Ανοίγουν σήμερα, Δευτέρα 13 Μαΐου 2024, τα σχολεία μετά από τις διακοπές του Πάσχα, με τον χρόνο πλέον να μετρά αντίστροφα για την ολοκλήρωση της φετινής σχολικής χρονιάς.

Την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 θα ακουστεί για τελευταία φορά το κουδούνι στα λύκεια της χώρας, καθώς η ημέρα αυτή έχει οριστεί ως η τελευταία ημέρα μαθημάτων.

Πότε ξεκινούν οι Πανελλαδικές

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Παιδείας, οι απολυτήριες -ενδοσχολικές- εξετάσεις των μαθητών της Γ’ λυκείου θα διεξαχθούν την ερχόμενη εβδομάδα, 20-27 Μαΐου.

Στη συνέχεια, για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, θα ξεκινήσουν οι Πανελλαδικές στις 31 Μαΐου, μέχρι και τις 12 Ιουνίου.

Το χρονικό διάστημα διεξαγωγής των Πανελλαδικών για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ έχει οριστεί μεταξύ 30 Μαΐου έως 11 Ιουνίου.

Σε ό,τι αφορά στις προαγωγικές εξετάσεις για την Α’ και Β’ λυκείου, αυτές θα διεξαχθούν κατά το διάστημα 20 Μαΐου-14 Ιουνίου.

Πότε κλείνουν γυμνάσια, δημοτικά, νηπιαγωγεία

Υπενθυμίζεται, ότι ημερομηνία λήξης μαθημάτων για τα γυμνάσια έχει οριστεί η 29η Μαΐου και έχει προγραμματιστεί η διεξαγωγή των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων στο διάστημα 3-17 Ιουνίου 2024.

Τέλος, τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της επικράτειας θα παραμείνουν ανοικτά έως τις 14 Ιουνίου 2024.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ