Στην Κίνα ο Λαβρόφ – Το κινεζικό σχέδιο για την Ουκρανία

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ θα πραγματοποιήσει 2ήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κίνα τη Δευτέρα και την Τρίτη.

«Στις 8 και τις 9 Απριλίου, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Λαβρόφ θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, κατά την οποία προβλέπονται συνομιλίες με (τον Κινέζο ομόλογό του) Ουάνγκ Γι», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Με τον Κινέζο ομόλογό του αναμένεται να έχει συνομιλίες πάνω σε «ευρύ φάσμα θεμάτων».

Η Κίνα έχει προτείνει το πιο λογικό ειρηνευτικό σχέδιο μέχρι στιγμής για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Πριν ένα χρόνο το Πεκίνο είχε προωθήσει ένα σχέδιο 12 σημείων, το οποίο παρουσιάζει τις γενικές αρχές για τον τερματισμό του πολέμου αλλά δεν υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες.

Το κινεζικό ειρηνευτικό σχέδιο έτυχε «χλιαρής» υποδοχής εκείνη την χρονική περίοδο και από τους δύο, τη Ρωσία και την Ουκρανία, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν δηλώσει ότι η Κίνα παρουσιάζεται ως ειρηνοποιός αλλά αντικατοπτρίζει το «ψευδές αφήγημα» της Ρωσίας και δεν καταδικάζει την εισβολή της.

«Το πιο ενδιαφέρον πράγμα για μας είναι ότι το κινεζικό έγγραφο βασίζεται σε μία ανάλυση των λόγων αυτού που συμβαίνει και την ανάγκη να εξαλειφθούν οι αιτίες που το προκάλεσαν. Είναι δομημένο σε λογική μορφή, από το γενικό στο ειδικό» δήλωσε ο Λαβρόφ στους δημοσιογράφους , όπως μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA.

«Αυτό το σχέδιο είχε επικριθεί ως αόριστο… Αλλά αυτό είναι ένα λογικό σχέδιο το οποίο ο μεγάλος κινεζικός πολιτισμός πρότεινε για συζήτηση».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μαξίμου 2015: Το απειλητικό μήνυμα πανίσχυρου εκδότη που «πάγωσε» κορυφαίο υπουργό του Αλέξη Τσίπρα – Η αλήθεια για τους εκβιασμούς στα media

Πρωτοκλασάτος υπουργός δείχνει SMS εκδότη με έμμεση απειλή για πρωτοσέλιδο. Το περιστατικό που αποκαλύπτει πώς λειτουργούσε η πίεση.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην υπόθεση «εκβιασμού» της Ζέττας Μακρή – Κλειδί το τιμολόγιο που παρουσίασε ο δημοσιογράφος

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση εκβιασμού της Ζέττας Μακρή από δημοσιογράφο. Ο κατηγορούμενος παρουσιάζει τιμολόγιο και κάνει λόγο για εμπορική συμφωνία. Όλα θα κριθούν στο Αυτόφωρο. Οι ισχυρισμοί και η αντίδραση της βουλευτού.

Ο Μάκης Βορίδης στη «Γη της Ελιάς»; Παραιτήθηκε και πάει… Μάνη με ρόλο-έκπληξη!

Ο Μάκης Βορίδης παραιτήθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και φημολογείται ότι θα παίξει στη "Γη της Ελιάς" ως Επιθεωρητής Επιδοτήσεων!

Ναύαρχος Αποστολάκης: Σοβαρές καταγγελίες για τις επιπτώσεις του έργου του Λάτση – Ποιος πληρώνει τις ρήτρες εκατομμυρίων ευρώ;

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης καταγγέλλει τα προβλήματα των έργων στο Ελληνικό: κυκλοφορία, ηχορύπανση, πλημμύρες και απώλεια πρασίνου.